Најновије

ВУЧИЋ: Сувише сам матор да бих јео шаргарепу!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да свакодневно слуша жеље људи из западног света да Србија треба да настави разговоре са Приштином.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је поновио да неће бити никаквог наставка дијалога док Приштина не повуче своје мере, мислећи на додатни порез од 10 одсто колико је Приштина увела на робу из Србије и БиХ.

"Ми смо спремни да у сваком тренутку причамо. Али како да причамо када неко после12 година (од потписивања споразума ЦЕФТА) неће да спроводи у дело нешто што су потписали. Одакле поверење да неће да погазе било какви други договор“, казао је Вучић гостујући на телевизији „Хепи“. 

Упитан за "непристојну понуду" да Србија настави дијалог са Приштином, а да заузврат добије отварање нових поглавља о чему су писали поједини медији, Вучић је казао да свакодневно слуша жеље западног света да настави разговоре без обзира на то што Приштина неће да повуче своје мере. 

"Ја сам донео одлуку да не разговарамо док не повуку своје мере. Рекао сам то јавно у Бриселу: Сваког дана сам под неком врстом, не могу да то назовем притиском, јер је то посао који радим“, истакао је он. 

Вучић је на констатацију да то неки зову „"штап и шаргарепа"“, рекао:

"Сувише сам матор да бих јео шаргарепу, да будем искрен негде имате границу, границу која значи да неко мора да поштује правила и норме које су потписали, споразуме које су потписали. Знао сам ја, од почетка сам говорио да ћемо се ми држати Бриселског споразума, а Албанци неће. Знао сам да неће ићи у формиање ЗСО“, указао је он. 

Вучић је рекао да нико не врши притисак на Приштину, јер би, да тај притисак постоји, "истог секунда све применили".

Прочитајте ОВДЕ зашто је Приштина одложила формирање војске.

Извор: Б92/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић за Спутњик: Путину сам рекао шта је српско решење за Косово.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА