Најновије

ЗЛИКОВЦИ ОПЕТ УДАРИЛИ НА МИРОЉУБИВЕ КОПТЕ! У нападу џихадиста убијени египатски хришћани! (ВИДЕО)

Број погинулих после напада на аутобусе који су кренули ка коптском хришћанском манастиру у Горњем Египту порастао је на 10, док је 13 особа рањено.

Протест Копта (Фото: Јутјуб)

- Три аутобуса су се кретала из египатског града Сохаг ка манастиру Св. Самуила. Неидентификовани нападачи су напали један од аутобуса и користили аутоматско оружје. Одређује се тачан број погинулих. Сматра се да је 10 људи убијено, а 13 људи повређено – јавио је извор.

Египатски епископ је рекао да је најмање седам људи погинуло, док је 14 повређено после напада на аутобус који се кретао према коптском манастиру у Минији. Према извештајима, отворена је жестока ватра, када је аутобус који је превозио коптске хришћанске ходочаснике био на путу до манастира Светог Самуила. Ниједна група није одмах преузела одговорност за напад.



Језиве фотографије и видео записи циркулишу на друштвеним медијима приказујући последице напада. Египатске снаге безбедности опколиле су подручје, а трагање за нападачима је у току. Прошлог месеца је египатски војни суд изрекао смртне казне за 17 особа осуђених због напада на хришћане широм земље од 2016. године.

Власти у земљи су морале да појачају сигурност у црквама египатске хришћанске мањине након бројних напада на њих током протеклих година. У децембру 2016. године, напад на Коптску катедралу у Каиру у округу Абасија довео је до смрти 29 људи, док је 47 особа повређено. У априлу 2017. године, двоструки напад на цркве у градовима Танта и Александрији однео је 48 живота, а око 90 особа је рањено.

Американци дижу руке од Авганистана. О ситуацији у овој земљи сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напади на Копте, тј. хришћане у Египту постају део свакодневице, нажалост! Већину тих напада извела је озлоглашена Исламска држава.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА