Најновије

ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА: Примиће Косово у Интерпол, треба да одговоримо реципрочним мерама

"Србија Интерполу треба да уведе реципрочне мере и да се према њима понаша на исти начин као и они према нама", тврди Мирослав Лазански, војни коментатор и новинар, поводом срамне данашње одлуке те међународне организације да одбаци захтев Србије.

Лазански (Фото: УНС медија центар)

Како каже, одлука Интерпола јасно и недвосмислено представља дебелу намеру ове организације да сутра приме у чланство лажну државу Косову.

- То је дефинитивна потрвда политизације Интерпола. Дакле, Интерпол није оно што је био и ми треба да се понашамо у складу са тим. Ако Косово буде примљено у састав Интерпола, Србија треба да све особе, односно лица, које би тзв. Косово могло да стави на Интерполову потерницу, упозори да не излазе из земље - оцењује Лазански за Србију Данас и додаје да Србија не мора да поштује ставове Интерпола када они већ не поштују ставове наше земље.

- Ми смо видели шта је Интерпол када је Србија ставила одређене личности, односно зликовце из Приштине на своју потерницу, па су се они затекли у земљама Европске уније. Та Интерполовоа листа практично није значила ништа, јер су ти зликовци били приведени и после неколико дана пуштени - каже Лазански.

Према његовим речима, одбацивање српског захтева је доказ да је Интерпол организација директно политизована од служби центара које не мисле Србији добро.

- Ово је само једна поука шта значе обећања и договори са западним центрима моћи. Понашаћемо се у складу са нашим интересима, јер Србија може да заледи сваку сарадњу са Интерполом. Пријем Косова у Интерпол неће бити пораз Србије, већ пораз Интерпола - закључује Лазански.

Вучић признао да је Бриселски споразум је пропао, највеће светске силе су против нас. Више о томе читајтеОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Лазански о решењу проблема Косова и Метохије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА