Најновије

ЛОВ НА СРПСКЕ ГЕНЕРАЛЕ: Хоће да хапсе Диковића и хероје с Кошара! (ВИДЕО)

Уколико Косово данас постане члан Интерпола, почеће отворени лов на Србе, упозоравају саговорници.

Диковић (Фото: Јутјуб)

Један од оних који би се вероватно међу првима нашао на потерници Приштине је бивши начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, а високо на листи би била и остала виђенија војна лица, међу којима су и они који су се храбро борили на Кошарама!

Лажни сведоци

Диковић каже да би улазак Косова у Интерпол био отворени лов не само на српске генерале већ и на све људе који су на било који начин повезани с том територијом. Упитан колико га лично брине могућност да Приштина активира неке своје потернице, на којима би се, због свог учешћа у рату на Косову, и он нашао, Диковић каже да је уверен да би му напаковали оптужницу.

- Мени је савест чиста, али наћи ће они троје-четворо људи који ће сведочити све што им се каже. Као што овде нема сведока против њих, тако ће тамо увек да се нађу неки против Срба. То је већ виђено - каже Диковић.

Евентуални пријем Косова је, каже он, још један притисак на Србију, али и покушај легализације државности Косова.

- Не заборавите да се суочавамо и са уласком Косова у Интерпол и с формирањем војске. Нажалост, уз подршку ментора, Приштина иде ка томе. Леђа се могу повијати до неке границе, а после тога она пуцају. Колико год да не желим да се то деси, то је изгледа реалност. Ако се то не деси ове године, десиће се неке наредне уколико не будемо јединствени - оцењује Диковић.

Прогон и застрашивање

Ни командант одбране Кошара Љубинко Ђурковић не плаши се прогона, али страхује од далекосежних последица.

- Ја сам им најмање интересантан, јер је битка на Кошарама и по њима била витешка борба. Овде није реч о томе да ли је неко за нешто крив. Косово у Интерполу је пројекат великих сила с циљем да се осуди српски народ, да се прогања и застрашује. Порука би била да ниједан Србин неће смети ни да помисли да се слободно креће, јер постоји та неизвесност да ће га неко ухапсити ко зна зашто - објашњава Ђурковић.

Иван Дражић, који је био на првој борбеној линији на Кошарама, сматра да се неправда за Србе и Србију само наставља.

- Немам чега да се плашим, али Албанци могу лажно да оптуже кога год хоће. Показује се да од почетка није требало попуштати - каже овај херој с Кошара.

(Не) очекивано гласање

Мада важи за нашег чврстог и сигурног међународног савезника, Русија је остала по страни када је Србија покушала да на заседању Генералне скупштине Интерпола скине с дневног реда гласање о чланству Косова. У име Србије, а против самог укључивања питања пријема Косова на дневни ред, после интервенције српске делегације, говорили су Шпанија, Кипар, Кина, Аргентина и Суринам, а у корист Приштине говорили су представници САД, Француске и Гвајане. Како сазнајемо, руска делегација није добила инструкције из Москве да говори на скупу, али им је наложено да гласају за усвајање дневног реда седнице у који је уврштено и питање пријема Косова у ту организацију. Јуче по подне је донета одлука да питање Косова дефинитивно остане на данашњем дневном реду.

Директор Међународног института за безбедност Орхан Драгаш подсећа да велике силе гледају само свој интерес.

- Русија гледа само свој интерес и не жели да се конфронтира с великим силама, будући да жели да следећи шеф Интерпола буде управо из њихове земље - објашњава Драгаш.

Небојша Стефановић: Збуњујуће гласање

Министар полиције Небојша Стефановић упозорио је да постоји намера да се збуне државе о начину гласања:

- Поред нејасних обавештења, која су неблаговремена, најављује се и процедура да ће се, уколико дође до гласања у коме тзв. држава Косово не добије потребну већину за улазак, одредити пауза, а онда након паузе иде се на ново гласање. То је потпуно супротно правилима.

Вучић признао да је Бриселски споразум је пропао, највеће светске силе су против нас. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА