Најновије

ПОВЕЋАВА СЕ ПРИТИСАК НА ДОНБАС: Украјинска војска набавља турске дронове Bayraktar TB2 (ВИДЕО)

Украјина је са Турском потписала уговор око набавке оперативно-тактичких беспилотних летелица типа Bayraktar TB2 за потребе својих оружаних снага наводи се на сајту ukrinform.net. Реализација потписаног уговора обавезује продавца да прве примерке ове летелице испоручи до краја 2020.године. За то време су планирана комплексна тестирања ове летелице где ће поред турских стручњака учествовати и украјински специјалисти.

Украјинска војска набавља турске дронове (Фото: Јутјуб)

Беспилотна летелица Bayraktar TB2 спада у категорију извиђачких тактичких дронова велике аутономије лета, који оперишу на средњим висинама. Ову летелицу је произвела турска компанија Baykar Makina. Први контигент ових летелица ће за потребе украјинске армије бити испоручен из ове компаније, док се у перспективи разматра могућност да оне буду склапане у Украјини.

Bayraktar TB2 је први пут полетео 2009.године, а његова серијска производња опточела две године касније после уговора који је потписан са турским Министарством одбране .Први контигент од шест ових летелица је испоручен турским оружаним снагама 2014.године.

Ова летелица је дизајнирана да надгледа терен у оперативном радијусу до 150км (максимална даљина управљања), и радној висини до 7000 метара. Њена максимална брзина је око 120 км/час, и има аутономију лета до 20 часова. Покреће је Rotax 912 који генерише 100 коњских снага.

Поред извиђачке верзије, Bayraktar TB2 може да буде и ударна летелица. У ударној варијанти она може бити наоружана противтенковским ракетама који се постављају на њене поткрилне носаче.

Специјалне руске јединице ушле у Либију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА