Најновије

ЕЛИТНА ЧЕТВРТА ДИВИЗИЈА САА ДОБИЛА ВЕЛИКИ ЗАДАТАК: Хитно шаље снаге на север! Спрема се велики пакао на земљи! (ВИДЕО)

Оклопна елитна Четврта дивизија Сиријске арапске војске ове седмице напушта јужну Сирију и жури према провинцији Хама, саопштено је у новом војном извештају.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Према војном извештају, Четврта оклопна дивизија Сиријске арапске армије добила је наређење да напусти регион Ал-Сафа и крене према провинцији Хама како би учествовала у наредној офанзиви. Када Четврта дивизија САА стигне у Хаму, изгледа да ће следећа мета сиријске војске бити џихадистичка подручја на ободима Идлиба.

Међутим, ово ново распоређивање би могло бити краткорочно ако сукобљене стране договоре примирје на предстојећој мировној конференцији у Астани. Турска покушава да обезбеди споразум на конференцији која би спречила да сиријска војска уђе у било који део Идлиба и Хаме где се налазе џихадисти.

И Русији и Сирији је дојадило препуцавање са џихадистичким снагама у демилитаризованој зони Идлиб, пошто ови други настављају да нападају владине снаге из ове области.

Ирачка авијација разбила џихадисте Исламске државе. Преко 40 убијених терориста. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријска војска је извојевала величанствену победу после крваве вишемесечне битке са џихадистима Исламске државе на југу Сирије у вулканској области Ал Сафа.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА