Најновије

И ЗВАНИЧНА МОСКВА РЕАГОВАЛА: Још један знак неважеће косовске државности

Европска унија мора да утиче на косовске власти и да постигне тренутно укидање такси на робу из Србије и БиХ, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Русија (Фото: РИА Новости)

Министарство спољних послова Руске Федерације подсећа да је Косово, кршећи своје обавезе проистекле из споразума о слободној трговини, одлучило да уведе таксе од 100 процената на робу из Србије и БиХ, пренела је агенција Тас.

"Овде се ради заправо о томе да Приштина започиње трговински рат са Приштином у складу са политиком етничког чишћења, с обзиром на то да српско становништво у покрајини зависи у великој мери од робе из централног дела Србије", истиче руско Министарство.

"Приметно је да Приштина не крије чињеницу да је то освета за претходни пораз када је Генерална скупштина Интерпола одбацила захтев да Косово уђе у ту организацију", додаје се у саопштењу.

"ЕУ као посредник у дијалогу Београда и Приштине мора да утиче на косовске власти и постигне тренутно укидање те илегалне одлуке која доноси озбиљно погоршање ситуације на Балкану", нагласило је руско Министарство спољних послова.

Москва описује провокацију Приштине као још један знак неважеће косовске државности.

"Десет земаља су већ повукле своју одлуку о признању косовске независности", навело је Министарство.

"Ми указујемо на уздржан одговор Београда на овај развој догађаја и жељу да се тензије смање", закључило је руско МИнистарство спољних послова.

Како су Косовске безбедносне снаге кренуле на север Космета, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Србија и БиХ узвраћају ударац

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА