Најновије

НОВА НАТО БАЗА СЕ ОТВАРА БЛИЗУ СРБИЈЕ: Ево који град у региону постаје легитимна мета руских ракета

Било када, ако буде потребе, НАТО авијацији аеродроми у Црној Гори ће бити на располагању, казао је министар Бошковић.

НАТО хеликоптери (Фото: US Army European Command)

Министар одбране Предраг Бошковић саопштио је данас да аеродром Капино поље у Никшићу испуњава услове да се у скоријем времену на њему измести војни аеродром из Подгорице, Пише портал ИН4С.

Наиме, портал ИН4С је још пре две године писао о томе да црногорска власт нуди своје градове за НАТО базе, додајући да је Никшић и Капино поље једна од дестинација на којем ће се спуштати и узлетати НАТО авиони.

Бошковић је данас обишао аеродром у Никшићу, где су сагледане могућности за измештање војног аеродрома из Подгорице на другу локацију.

“Једна од ствари која се сама намеће је овај аеродром овде на Капином пољу. Просторни капацитети постоје, писта која је санирана са контролним торњем дају добру полазну основу, али све ће то изискивати значајна улагања како би се аеродром привео намени, ако би се за то одлучили”, рекао је Бошковић.

На питање хоће аеродром бити на располагању НАТО алијанси, Бошковић је одговорио да је НАТО авијација неотуђиви део Црне Горе, јер је постала чланица савеза.

“Било када, ако буде потребе, НАТО авијацији аеродроми у Црној Гори ће бити на располагању”, нагласио је он.

С друге стране, један од оснивача Покрета „Слобода народу“ Бошко Вукићевић казао је да се министар одбране „Монтенегра“ досетио (мада је вероватније да су одлуку донели други) да од Никшића направи примарну војну мету у случају било којег, мање или више ограниченог, сукоба између НАТО-а и Русије.

„Сувишно је понављати да такав сукоб уопште није мало вероватан каквим се чинио пре пар деценија. Осим тога, познато је да су војни аеродроми првенствене мете у случајевима таквих ратова, као и да НАТО у блиској будућности неће имати адекватну одбрану од руских ракетних технологија, које немају пандана у свету“, казао је Вукићевић.

Но, узевши све то у обзир, додаје он, клептократе из чиста мира, ничим изазвани, од Никшића праве војну мету и његово становништво излажу смртној опасности.

„Мало ли су уништили и уназадили Никшић у претходне три деценије, па су се одлучиле и на овај лицемерни и подмукли корак? Уз перфидну причу да је војни аеродром на Капином пољу добро решење за град, необавештено становништво доводе пред свршен чин“, истиче Вукићевић.

Зашто становници Никшића, додаје Вукићевић, немају права да одлучују о овом питању?

„Зар овакве тематике не припадају материји референдумског изјашњавања? Зар становник неког града нема права да се изјасни о томе да ли жели бити војна мета? Срам вас било„, закључио је он.

Како је Иран ударио шамар америчком империјализму, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО превара народа Црне Горе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА