Најновије

ВЕЛИКИ ПРОПУСТ РУСА! ОВО ПОГАЂА КАО ГРОМ ИЗ ВЕДРОГ НЕБА: Поверљиви подаци у америчким рукама! Кинези одолевају!

"Аерофлот", највећа руска авио-компанија, најавила је да је спремна да самостално користи системе резервација и продаје и сличне путне услуге унутар граница Русије од 2022. године.

Америчка застава (Фото: РИА Новости)

Према извештају, “Аерофлот” ће користити руску компанију, коју ће креирати америчка компанија за путничке технологије “Сајбер корпорејшн”. Тренутно, “Сајбер корпорејшн” задржава податке из “Аерофлота” на серверима у САД.

Према руском закону, “Аерофлот” је дужан да своје податке чува у Русији. Дакле, државна компанија је започела акције да испуни ове захтеве.

Кирил Богданов, заменик извршног директора за ИТ у “Аерофлоту”, изјавио је да ће поменута руска компанија бити формирана 2019. године. Центри података ће бити креирани у 2019-2020. Године 2021. “Аерофлот” ће почети да преноси своје податке са сервера из САД у Русију. Године 2022. добиће дигиталну платформу, која ће, наводно, бити спремна до 1. јануара 2019. Контролни улог ове платформе биће у рукама руске стране.

Међутим, до тада ће лични подаци и информације о летовима “Аерофлота” остати на серверима у САД. Стога, у неким случајевима америчке специјалне службе могу добити приступ овим подацима путем различитих механизама. Могуће је да је ово један од фактора који би могли помоћи да се објасни како се подаци о кретању руских грађана кроз Русију појављују у различитим "отвореним изворима" извештаја на мрежи.

Ова ситуација је један од примера који потврђују да САД чувају потпуну дигиталну доминацију, укључујући техничку интелигенцију, над својим геополитичким противником.

Треба напоменути да “Победа Ерлајнс ЛЛК”, јефтина авиокомпанија и филијала у власништву “Аерофлота”, такође користи америчку компанију за чување података о резервацијама - Навитаир. “С7” и “Урал Ерлајнс” сарађују са шпанском компанијом “Амадеус”.

Контра-пример је кинеска авио компанија. “Ер Чајна” користи кинеско државно предузеће “ТравелСкај” за складиштење својих података.

Курди поново добили жесток ударац у Деир ез Зору. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Промотивни видео руског “Аерофлота”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА