Најновије

ИРАН УДАРИО ЖЕСТОКО! Нападнут брод Саудијске Арабије! (ВИДЕО)

Саудијске и иранске власти тек треба да коментаришу извештаје медија. Иранска револуционарна гарда запленила је рибарски брод Саудијске Арабије и ухапсила његову посаду, извештава новинска агенција Мизан.

Ирански војни бродови (Фото: Јутјуб)

Како је локални функционер у иранском лучком граду Бушехер рекао за “Мизан” разлог за овај поступак јесте вођење истраге против посаде. Број и националност посаде задржаног брода тренутно остају непознати.

Прошле године Иранска револуционарна гарда запленила је неколико рибарских бродова Саудијске Арабије, који су залутали у иранске територијалне воде у Заливу. Исламска Република Иран и Краљевина Саудијска Арабија су дугогодишњи ривали за доминацију у региону, подржавајући супротне стране у сукобима у Сирији и Јемену.

Краљевство је прекинуло дипломатске везе са Исламском Републиком у јануару 2016. године, након напада на дипломатска представништва Саудијске Арабије у Техерану и Машхаду, што је дошло као реакција на погубљење врховног иранског шиитског свештеника Шејка Нимра ал-Нимра, заједно са 42 људи осуђених за тероризам од стране Ријада.

Више од десет сиријских војника погинуло је у источном Хомсу после напада Исламске државе. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте по чему су то слични, а у чему се умногоме разликују две водеће земље ислама –Саудијска Арабија и Исламска Република Иран.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА