Најновије

ЛИЦЕМЕРНО УЗНЕМИРЕНИ: Ткз. амбасада САД у Приштини оштро критиковала увођење такси

Ткз. америчка амбасада у Приштини оштро је данас критиковала одлуку косовске владе да уведе таксе од 100 одсто на српске производе.

Грег Делави, први човек ткз амбасаде САД у Косову (Фото: Јутјуб)

У одговору за приштинску Газету Експрес, америчка амбасада у Приштини изразила је забринутост због те одлуке те позвала косовске "лидере да не доприносе стварању тензија".

- Сједињене Државе су узнемирене због одлуке владе да подигне трговинске баријере. Као што смо рекли, не видимо како Косово има користи од ових мера - истиче америчка амбасада.

- Снажно позивамо да се та концентрација усмери на кључне интересе Косова - њену европску будућност и нормализацију односа са Србијом - поручено је из америчке амбасаде.

Даље, амбасада наводи да таксе "беспотребно скрећу пажњу с тих циљева, подривају међународни положај и негативно утичу на грађане". 

- Позивамо лидере да спусте тензије, промовишу мир и раде на успостављању замаха који ће донети напредак и стабилност свим грађанима - навела је америчка амбасада у Приштини. 

Амбасада се осврнула и на гласање у Интерполу те навела да "иако разочаравајуће, гласање у Интерполу подвлачи важност одржавања контруктивног међународног ангажовања", пренела је Газета Експрес. 

Прочитајте ОВДЕ од чега терориста Харадинај не одустаје.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта су о војсци ткз Косова пре годину дана рекли у ткз амбасади САД у Приштини.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА