Најновије

ВУЧИЋ: Србија у никад тежој ситуацији, снаге КФОР и НАТО намерно обмањивале јавност

Председник Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић замолили су данас амбасадора Кине Ли Манчанга да пренесе кинеском руководству да Србија никад није била у тежој ситуацији, а Манчанг је узвратио да ће већ у току дана о томе обавестити председника Кине.

Вучић (Фото: Сајт председника Србије)

Председник Вучић и премијерка обавестили су амбасадора Кине о најновијем развоју ситуације, после јутрошњег упада јединица РОСУ у Северну Митровицу.

Председник Вучић и премијерка Брнабић су замолили амбасадора Лија да пренесе кинеском руководству да Србија никад није била у тежој ситуацији, упркос својим сталним позивима на мир и стабилност, уз озбиљан и одговоран приступ решавању свих проблема.

"Упад јединица РОСУ у Северну Митровицу показао је да су снаге КФОР, односно НАТО, намерно обмањивале свеукупну јавност и данас је свима јасно по чијем налогу и у спрези са којим силама су представници НАТО лагали", рекао је председник Вучић.

Председница Владе Брнабић рекла је, по питању увођења такси на српску робу, за које очекује реакцију Европске уније, јер је реч о кршењу Споразума о стабилизацији и придруживању, као и ЦЕФТА споразума, да је то питање и за Уједињене нације, јер је УНМИК један од потписника, и да у том смислу очекује подршку Кине у најважнијој светској организацији.

Амбасадор Ли је рекао да Кина одлично разуме шта се дешава на Косову и Метохији и да је то већ познати сценарио напада на интегритет Србије.

Кинески амбасадор је истакао да ће председник Си у току дана бити о свему обавештен и да Србија може да рачуна на подршку Кине.

Како су снаге РОСУ ушле на у северни део Косовске Митровице, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

РОСУ у Косовској Митровици

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА