Најновије

СРПСКЕ ТРУДНИЦЕ НА КОСОВУ У ВЕЛИКОМ СТРАХУ! Број порођаја драстично опао! Жене су уплашене због...

За последњих седам дана, од почетка нових притисака на Србе на северу Косова, заустављања промета робе и лекова на административној линији, упада РОСУ и хапшења Срба, у Здравственом центру у Косовској Митровици, обављено је само девет порођаја, односно упола мање, него што је у овој здравственој установи уобичајено.

Породилиште у Косовској Митровици (Фото: Јутјуб)

- Од ових девет порођаја чак шест урађено је царским резом. Три породиље су због високоризичних трудноћа послате у друге клиничке центре. Број порођаја је, приметили смо, мањи него пре свих ових дешавања. Бројеви говоре да је број порођаја у периоду о коме причамо опао за 50 посто у односу на период пре ових догађаја - рекао је данас др Милан Ивановић, директор Здравственог центра у Косовској Митровици.

- Очигледно је да су претње Харадинаја, акцентоване амерички и британски, учиниле своје, изазвале страх. Чуди нас само да нема рекације ни једне хуманитарне организације поводом ове ситуације, несташице, кисеоника, лекова, санитетског материјала, блокаде у снабдевању, нема реакције Лекара без границе, здравствених организација, Међународног комитета Црвеног крста - каже др Ивановић.

- За порођај потребан је мир, сви порођаји су ризични, неки су високоризични, али, најважније, потребан је мир, стабилност, потребно је то обавити без страха, без напетости, у миру. Све ово што се дешава утиче на опредељење жена.

Лекари су овде, имамо за сада све што је потребно за порођаје, да се изврше на најсигурнији начин, али, ове претње укидањем хране, укидањем права на живот, на лекове, остављају трагове, све ово било је циљано испрограмирано, и, очигледно је да има страха каже Ивановић.

- По овом броју порођаја, очигледно је да жене одлазе ка Краљеву, Крагујевцу, Београду - закључује др Ивановић.

Приштинске власти објавиле спискове за хапшење српских министара и судија. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Главни кривац за целокупну напету ситуацију на Косову

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА