Најновије

ГУРНИ, ЗГАЗИ ГА! НАПРЕД! Овако је започео сукоб на Црном мору! Руски брод удара украјински, а онда настаје хаос! (ВИДЕО)

На интернету је објављен снимак на ком се види тренутак када се руски брод обалске страже забио у брод украјинске морнарице по уласку у руске територијалне воде у Црном мору. На снимку се чује како неко каже посади руског брода "држе чврсто", затим је брод ударио у украјински тегљач код Керчких врата поред Крима. Ради се о уском каналу који раздваја полуострво Крим од руског копна.

Украјински бродови (Фото: Јутјуб)

На снимку инцидента чује се како мушкарац виче: “Згази га, браво, стисни га са десне стране, гурај! Гурни га! Само тако! Ајде, ајде! Гурни га! Само напред!” Затим је мушкарац са снимка рекао својој посади да се чврсто држе. Исти руски брод је нешто касније отворио ватру и запленио три украјинска брода.  У инциденту су заробљена 24 морнара, а тројица су повређена, али нису животно угрожена.

Да подсетимо, Русија је поновно отворила Керчка врата поред Крима за пловидбу у раним јутарњим сатима након што су руски бродови отворили ватру и запленили три украјинска брода, што је изазвало нову кризу између две земаље. Украјина је ставила војску у стање приправности и прогласила ратно стање до 25. јануара 2019. године. Ова мера ограничава грађанске слободе и државним институцијама даје веће слободе.

Руска обавештајна служба ФСБ обавила је у понедељак ујутро да су руски погранични бродови запленили два мања брода украјинске морнарице и тегљач пошто су отворили ватру и ранили неколико украјинских морнара, што је најозбиљнији сукоб између Москве и Кијева последњих година.

Погледајте ОВДЕ где Руси држе три заробљена украјинска брода.

Извор: Курир, Daily Mail

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Петро Порошенко увео ратно стање у земљи

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА