Најновије

ВУЧИЋ ПОВОДОМ СИТУАЦИЈЕ НА КОСОВУ: Албанци су спремни да плате сваку цену, а да ли смо ми? (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић изразио је велику забринутост што грађани Србије не желе решавање косовског проблема и не знају с чим се суочавамо, а Албанци су, каже, спремни да у потпуности заокруже своју државност и спремни су да плате сваку цену, да то ураде на сваки начин.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је, у емисији “Око”, казао да га забрињава истраживање које показује да грађани мисле да можемо да држимо статус кво. 

- То је немогуће. Ми се суочавамо са жељом Албанаца да у потпуности заокруже своју државност. Спремни су да плате сваку цену, да то ураде на сваки начин. Да се упитамо сви, да ли смо ми спремни да и ми то платимо - упитао је он.

Вучић је нагласио да се не може држати замрзнути конфликт ни између Русије и Украјине, да може само до следећег брода, страдалог у Луганску, Доњецку или неком другом крају. 

- Ко вам гарантује да ћете држати статус кво. Нико то не жели, Европа, а ни свет, не желе ни Албанци, којих је тренутно на КиМ 91 до 92 одсто, а већ имају потврђену државност од старне страног западног света - рекао је он. 

Вучић је упитао шта би требало да радимо, уколико дође до било каквог сукоба. 

- Да се радујемо што ће српска војска ући и ризиковати сукоб са НАТО, или да кажемо уђите побијте наш народ. Зато сам све време говорио “ајмо да пронађемо компромисно решење”, без решења улазимо у огромне проблеме за наш народ - поручио је он.

Одговарајући на питање да ли је лоша политика у протеклом веку крива за проблем са Косовом, Вучић је одговорио да заборављамо да смо први пут, после Првог балканског рата преузели оно што нам је припадало - косовски вилајет стављамо под своју контролу. 

- Људи мисле да је било наше од памтивека, али то не одговара истини. Имали смо проблеме од Берлинског конгреса, успостављање прве Призренске лиге, борили смо се увек за овај простор, а из деценије у деценију смо губили - рекао је Вучић. Већ 1991.смо имали свега 17 одсто становника на КиМ, указао је он.

Навео је да су Албанци били веома дисциплоновани и све давали за своју косовску државу, а ми Срби смо много били склони компромисима, много напуштали КиМ.  Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је његова борба да издејствује нешто за Србију, кад је реч о Косову и Метохији, борба Давида пред Голијатом који се зове - цео западни свет и Албанци, заједно. У интервјуу за РТС на питање шта је био тачно његов план за Косово, Вучић каже:

- Како сте то могли да чујете до краја усред разговора о нечему, сад ти разговори и не постоје, не знам ни шта бих понудио народу.То је била моја борба као Давида пред Голијатом који се зове цео западни свет и Албанци заједно, да добијемо нешто за Србију и српски народ.

На питање да ли је био надомак тога, он одговара да није, али да су неки почели да слушају.

- Али, сам схватио да то у Србији нико није желео. Кажем вам да ћемо много више проблема имати од тога...Нисмо желели да разумемо своју позицију. Данас је наша економска ситуација боља, вода нам је до браде, а не као раније до носа, а мислимо да можемо све, па и оно што не можемо - каже он.

Каже да добро познаје Србију и разуме шта народ каже и поручује, али да се не управља тиме, већ оним што види и чује, јер му је доступно да види и чује нешто више од других. Како каже, постављало се и питање да ли он жели добро Србији, иако је посвећен оном што је најбоље за земљу и народ.

- Ко ми је веровао да ћемо имати раст, економију коју хвали ММФ? Да ли је тада неко ставрно мислио да пензионерима желим зло? Не, мислио сам добро, да имамо јачу земљу која може да заступа националне интерсе, која може да се бори за КиМ, да тражи нешто нешто за народ, а не само да чекају да формално признамо независност.

Лажна држава Косово се припаја Албанији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обраћање Александра Вучића поводом дешавања на Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА