Најновије

ЗАШТО ЈЕ ВУЧИЋ ОДБИО ДА УЧЕСТВУЈЕ У СНИМАЊУ: Филм који објашњава како је дошао на власт онај који нуди "разграничење" тзв. Косову (ВИДЕО)

Балканска истраживачка мрежа БИРН објавила је документарни фим " СНС - почетак "о настанку Српске напредне странке у доласку Александра Вучића на власт која је потврдила бројне спекулације о учешћу тајкуна, ДС и страних амбасада у овом пројекту.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Саговорници БИРН-а у документарцу су Борис Тадић, Гордана Чомић, Божидар Ђелић, некадашњи амбасадор САД Мантер, Војислав Шешељ, Драган Тодоровић, Вјерица Радета и други.

Вучић и Николић су одбили да учествују у снимању филма.

Борис Тадић у филму тврди да  он није одговоран за оснивање СНС и да су се Вучић и Николић њему нудили да пређу на проевропску страну. Он каже да је и тада имао сазнања да Беко и Мишковић финансирају стварање СНС.

Шешељ је испричао како су Вучић и Николић цинкарили један другог због сусрета са демократама и страним амбасадорима, а да му је Вучић чак доносио и стенограме прислушкиваних телефонских разговора Тадића и Николића.

Шешељ је Вучића описао као експерта за минипулацију бирачима.

- Он је читао све што се на интернету могло наћи из области политичке пропаганде, манипулације јавним мњењем. Па видите да је сад у томе неухватљив – испричао је Шешељ.

Ђелић је у документарцу испричао како се Николић нудио да подржи Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ (ССП) и шта се дешавало у скупштинским кулоарима.

Амбасадор Мантер је испричао да је код Вучића видео искрену намеру да се окрене ЕУ и НАТО. У филму се цитирају и депеше Викиликса о финансирању Вучића и Николића.

Ко је и како стварао и помагао долазак на власт странке која од 2012. године влада Србијом и која је спремна да преговара о “разгранмичењу” са тзв. Косовом сазнајте у филму: 

Шешељево оштро упозорење Албанцима погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА