Најновије

ТОП СИКРЕТ: "Војску ћемо затворити у касарне, највећи проблем ће бити Легија!"- Ова документа откривају ко је убио Ђинђића!?

Стране обавештајне службе, пре свега енглески МИ-6 и америчка ЦИА, и те како су умешане у атентат на премијера Србије Зорана Ђинђића 2003. године. Оваква сазнања директно произлазе из транскрипата разговора двојице обавештајаца Ендрјуа Монктона (МИ-6) и Дејвида Блека (ЦИА) уочи убиства и непосредно након тога.

Зоран Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Српски телеграф је пре неколико дана oбјавио тврдње бившег министра и познатог адвоката Боже Прелевића, који је био актер судског процеса након убиства Зорана Ђинђића, да су премијера Србије ликвидирале стране обавештајне службе. Он је тада рекао и да за то има доказе.

Из разговора које су пресреле српске службе види се да су МИ-6 и ЦИА планирале у Србији операцију "Мач", како су њихови оперативци правили спискове за хапшења у акцији "Сабља", која је уследила после атентата, те због чега је Ђинђић изгубио наклоност Запада, па су Американци и Енглези морали да пређу на план Б и још много тога...пише овај лист.

Трећи транскрипт
(8. март 2003. године - четири дана пре атентата)

Монктон: Како ће Чедомир Јовановић прихватити уклањање својих пријатеља? Неће му бити лако јер мора да направи заокрет од 180 степени. Треба преусмерити и токове трговине дрогом кад склонимо екипу из Земуна. Не би било лоше да ови из Сурчина преузму те послове.

Блек: Све ће доћи на своје место кад се оконча ова деликатна операција. Замишљена је перфектно, а на нама је да је изведемо како треба. Сви ће прихватити чишћење политичких противника, у то не треба имати сумње. Војска се мора у потпуности изоловати из ових догађаја.

М: Знамо ли друге варијанте акције јер се мора на време предвидети. Војску ћемо лако затворити по касарнама, пошто су се многи официри већ декларисали за нашу страну, али је велика непознаница Кула. "Црвене беретке" су добро наоружане и трениране. Легија је изгубио место команданта јединице, али су његови корени ту дубоко међу људством. Не постоји формација која им се у Србији може супротставити. Видео сам и досијее Легије и Маричића које су радили наши стручњаци, анализа личности.

Б: Да, ради се о опасним људима, али помало недораслим ситуацији.

М: Када сам разговарао с Вилијамом Вокером, увек је истицао да је био импресиониран овом формацијом на терену. Каже да су добри!

Б: Он их је видео на Косову. Мало сам размишљао о бази Бондстил на Косову и, евентуално, са базама на Копаонику и Старој планини. Како бисмо онда доминирали! У праву су наши стратези кад кажу да је Србија кључ истока.

М: Да, тако добра земља на тако добром месту. Али, нажалост, сами су криви. Највише ме погодило у Ђинђићевом интервјуу у Бањалуци када је рекао да му сметају честе посете наших амбасадора и људи из обавештајних служби. А није рекао да смо ми у Владу Србије углавном долазили на позив његових министара. Ми смо им организовали власт и државу. Каква незахвалност!

Б: Без нас би стали за десет дана.

М: Ми смо им организовали све послове. Полиција и Државна безбедност су реформисане под нашом контролом и сад сасвим пристојно функционишу. Душан се у почетку није најбоље сналазио, али је он једини који и сада слуша шта да ради. Ови други су дигли носеве и глуме неке експерте. Чеда је најгори од свих јер је превише отишао на другу страну.

Прочитајте ОВДЕ какви су то тајни списи о Дражи МИхајловићу угледали светлост дана.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чеда о Ђинђићевом убиству: Од кога сам могао да сазнам да ће се то десити тог дана?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА