Најновије

СРБИ МУ ДАЛИ СЛОБОДУ: Насер Орић се захвалио породицама погинулих припадника Војске РС што су сведочили у његову корист! (ВИДЕО)

Апелационо веће Суда БиХ ослободило је Насера Орића, бившег команданта тзв. Армије БиХ, и припадника ове војске Сабахудина Мухића оптужбе за ратне злочине над Србима почињене у Сребреници 1992. године. Реч је о другостепеној пресуди, а оптужби Тужилаштва.

Насер Орић (Фото: Јутјуб)

Овом пресудом окончан је судски процес против Орића и Мухића, дуг скоро две и по године. Орић и Мухић у првостепеном поступку ослобођени су оптужби Тужилаштва, али је након жалбе та пресуда је укинута и наређено ново суђење због, како је образложено, битних повреда одредаба Закона о кривичном поступку БиХ. 

Насер Орић, ратни командант тзв. Армије БиХ за Сребреницу, који је коначном одлуком Суда БиХ ослобођен оптужби за ратни злочин над Србима, након изрицања пресуде изразио је саучешће породицама убијених Срба и захвалио оним Србима који су сведочили у његову корист.

- Напади великосрпских снага из Србије на мене и мој народ трају од 1992. године. Ми смо још увек најистуренија тачка БиХ према Србији и нама је јасно да ћемо увек бити први на удару. Ми се нећемо никад предати. Борићемо се док смо живи, ми и наша покољења, јер ми друге домовине немамо - рекао је Орић за федералну агенцију “Патрија”.

Он сматра да се јавност током процеса могла, како је рекао, уверити да је "процес против њега монтиран и да је то на крају и потврђено".

- Свједок О-1 је вишеструко пресуђиван за кривична дела и Тужиластво базира све оптужнице у средњем Подрињу против Бошњака на изјавама такве особе. Он је покушао представити као борац Армије РБиХ, а на крају је доказано да то није никада био –  казао је Орић.

Орић је истакао да ће се у будућности посветити породици и свакодневним обавезама.

- Мислим да је дошло време да се мало одморим. Прогон који се нада мном врши траје предуго - навео је, уз захвалност породицама погинулих припадника Војске РС који су пред Судом БиХ сведочили у његову корист.

- Овим путем желим да изразим саучешће породицама убијених и да им захвалим и честитам што су смогли снаге и на Суду БиХ казали истину да су њихови највољенији погинули у борбама - рекао је Орић.

Суд у Сарајеву је одлучио. Насер Орић је ослобођен оптужби. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг, Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Постоји много сведока и докумената који јасно указују на злочине Насера Орића у српским селима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА