Најновије

СПРЕМА НАМ СЕ КАТАКЛИЗМА И ПРОПАСТ СВЕТА? Црвена јуница, риба у Мртвом мору, а последњи знак десио се у Јерусалиму?! (ВИДЕО)

Поједини проучаваоци Библије сада страхују да је реч о три доказа да се апокалиптична пророчанства једно за другим испуњавају

Змија на зиду у Јерусалиму (Фото: Јутјуб)

Змија која је јуче измилела из Зида плача у Јерусалиму подигла је буру у главном граду Израела, јер је по неким јеврејским учењацима то трећи знак да је крај света близу.

Овај знак дошао је после рођења црвене јунице и риба које су је појавиле у Мртвом мору. Поједини проучаваоци Библије сада страхују да је реч о три доказа да се апокалиптична пророчанства једно за другим испуњавају.

Видео змије која излази из Зида плача, а онда јури голуба поделили су многи јеврејски блогери.

- Злослутно знамење, персонификовано змијом из Едена, поново ће се јавити у данима пре Месије - навео је портал "Breaking News Israel".

Они додају да је голуб кога је уплашила змија показатељ да живимо у "опасним временима".

Рибе у Мртвом мору

Прошлог месеца је израелски фоторепортер Ноам Бедеин објавио слике живих створења у малим вртачама око Мртвог мора. Он тврди да је на испом месту уочио и биљке.

У Библији пише да је земља на којој су се налазили Содома и Гомора након њиховог уништења постало неплодња пустиња. По многима баш се ту сада налази Мртво море.

Језекиљ, свештеник и један од пророка Старог завета, говорио је да ће пред крај свет слане и пусте воде поново бити пуне живота. За ову његову реченицу сада су се ухватили многи учењаци.

- И све животиње што се мичу куда год дођу ове реке, биће живе и биће велико мноштво риба, јер кад дође ова вода онамо, друга ће постати здрава, и све ће бити живо где ова река дође - пише у 47 глави књиге Језекиља.

Бедеин је рекао локалним медијима да када дођете до Мртвог мора, најниже тачке на Земљи, видите да се то порочанство остварује.

- Ово место је проклето у библијским временима, а сада можете да дођете овде, истражујете вртаче и видите рибе у местима где је ниво овде опао - о свему томе причао је Језекиљ, да ће земља процветати када се Јевреји врате - рекао је он, преноси "Сан".

Црвена јуница

Месец дана пре риба још један догађај узбуркао је јавност жељну апокалипсе - прва "црвена јуница у 2.000 година" родила се у Израелу.

И у хришћанству и у јудаизму рођење црвене јунице у Светој земљи је једно од главних показатеља блиског краја света.

Након "пажљивог испитвања" телета, рабини стручњаци потврдили су да је ова кравица "одржив кандидат за библијску црвену јуницу".

Шта мислите о овоме? Колико пута сте до сада чули ове најаве краја света?

Прочитајте ОВДЕ ко је прорекао да ће Европом владати муслимани.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА