Најновије

АРАПСКО НАСЕЉЕ БЛИЗУ САРАЈЕВА ПОД ВЕЛОМ МИСТЕРИЈЕ: Бројне контроверзе већ сада прате изградњу богатог комплекса! (ВИДЕО)

Градњу новог арапског насеља у општини Хаџићи, у месту Дрозгометва, иза ког стоји компанија “Ал Бајрак Јунајтед Компани”, већ сада прате бројне контроверзе.

Арапска колонија недалеко од Сарајева (Фото: Јутјуб)

Редакцију Аваза је позвао мушкарац из Мостара, који се представио као радник једне фирме која је изводила радове у овом насељу. Пожалио се да инвеститор његовој фирми није уплатио новац за радове које су они успешно реализовали и да већ пет месеци чекају на своје зарађене дневнице.

- Ми смо посао одрадили. Све је било у реду док смо радили. Кад смо посао завршили, наш газда је рекао да нема новца, јер му није исплаћено за радове од инвеститора. Ми радимо за дневницу и то је мени и мојим колегама све. Било је прича да немају ни све потребне дозволе. И сада нас неко вуче за нос. Шта треба, да одемо и сравнимо са земљом те куће? Има нас 50 који нисмо добили ни марке за урађени посао – рекао је пре неколико дана један од радника.

До насеља се долази макадамским приступним путем, који користе грађевинске машине. Још није ни асфалтиран. На самом улазу, како је то обичај, нема табле на којој се обично налазе подаци о извођачу радова, року завршетка, инвеститору, надзору. Нема ни радника нити грађевинских машина. Из једног контејнера позива нас млађи мушкарац, који се представља да је чувар градилишта и покушава да да одговоре.

- Зваћу ја Мухамеда (представник компаније), нека вам он све исприча шта је било. Знам да су се ти неки радници жалили, да су долазиле инспекције, чак је и полиција долазила да интервенише - успут спомиње чувар.

Мухамед је на једној од друштвених мрежа одговорио је на питања, јер страница компаније, која је регистирована на Илиџи, на адреси улица Јосипа Славенског број 9, нема информација о контакту.

- Све су радили погрешно па су напали и надзорног и тако даље. Доле све прокишњава. Пићемо кафу за који дан, не могу више информација, можда си неки њихов пријатељ – написао је у одговору Мухамед Шабановић.

На питање чији пријатељ и ко је радио надзор у насељу у Дрозгометви, одговорио је: – Не могу више информација да дајем. Бићете обавештени док адвокат сакупи доказе. Истрага тек сада почиње.

Послао је и факсимиле неколико уплатница фирмама које су изводиле радове. Из Аваза су посли питања да ли је фирма добила све грађевинске и еколошке дозволе, а покушали су да дођу и до Хамде Ејубовића (СДА), начелником општине Хаџићи, или с неким из Службе за просторно уређење, урбанизам и грађење, али без успеха.

Карла дел Понте шокирала новом изјавом о Харадинају и “Косову”. Погледајте ОВДЕ шта је рекла.

Извор: Курир, avaz. ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Богати Арапи имају велике планове за Босну

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА