Најновије

КАКАВ ИЗГОВОР: Ево зашто је забрањено да се на концерт Дина Мерлина унесу српске заставе

БЕОГРАД - Поводом информација да је босански певач Дино Мерлин забранио уношење српских застава на његов концерт у Арени, огласили су се организатор концерта "Диги медиа" и управа "Арене".
Дино Мерлин (фото: Јутјуб принтскрин)

Дино Мерлин (фото: Јутјуб принтскрин)

"Диги медиа" одбацује оптужббе и тврди да је забрана унишења застава уведена због  штапова и сличних предмета на којим би могле да буду. -  Заставе се обично стављају на известан предмет од чврстог материјала који спада под предмете који угрожавају безбедност. Сматрамо да сваки добронамеран читалац врло лако може схватити који део обима појма застава може бити проблематичан и да самим тим што није наведено ,,чије'' заставе, јасно је да су заставе узете као ознака за специфичан скуп предмета исте врсте. Дакле, све заставе. Иако не видимо ниједан логички утемељен разлог да се застава било које симболике уноси на музички концерт, наше се обавештење ипак односило на питање чисто физичке (не метафизичке) сигурности и безбедности у случају застава са чврстим држачима. Мада налазимо да није нимало згодно ићи на концерт са заставом у рукама и да то ниједном љубитељу музике није у овом тренутку на памети - саопштавају из "Диги медие". Сличан изговор имају и из "Арене". " Пред сваки догађај, на тзв. “штаб” састанку на коме су присутне све потребне службе без којих догађај не може да се одржи, а међу којима су представници полиције, обезбеђења, организатора, контролори улазница, и други, сваки пут се поново прелазе све ставке и врше процене управљајући се према типу догађаја. Генерално, о којој год манифестацији се ради, предмети који могу да угрозе безбедност посетилаца а међу којима су и предмети од чврстог материјала као што то може бити шипка, држач заставе али и било ког другог предмета, нпр. кишобран, није дозвољено унети у Комбанк Арену као и у било који други објекат сличног типа - саопштавају они.
Прочитајте још:Ружица: Три пениса у мојим устима…КОРАЋЕВ СТРАХ ОД РУСИЈЕ: По хиљадити пут ће мали балкански народи испасти жртве великих сила, у овом случају Русије
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА