Најновије

МИСТЕРИЈА СЕ НАСТАВЉА: Да ли је 6 руских специјалаца погинуло у Деир ез Зору и како?! (ВИДЕО)

Укупно 11 људи, укључујући и 6 руских добровољаца, погинуло је у експлозији у бившој згради сиријске полиције у провинцији Деир ез Зор 4. новембра, објавила је руска "Нова газета" 5. новембра наводећи "сопствени извор". Према извештају, пет других бораца убијених у инциденту су припадници Сиријске арапске војске (САА).

Руски специјалци у Сирији (Фото: Јутјуб)

“Нова газета” је саопштила "наводећи сопствени извор" да су јединице Петог јуришног корпуса САА биле на истом месту, али нису дале тачну локацију или додатне детаље о инциденту. Спекулације које је објавила “Нова газета” су наставак приче започете прошлог викенда када је велики број сиријских про-милитантних медија тврдио да се експлозија догодила у "штабу" руске војске близу контролног пункта Панорама, југозападно од града Деир ез Зора, и да је тада погинуло најмање 5 руских бораца. "Штаб" је наводно био смештен у близини касарне Петог јуришног корпуса САА, чије јединице су распоређене тамо. Интересантно је напоменути да је “Нова газета” тврдила да се инцидент догодио 4. новембра. То је датум када су се појавили извештаји о наводној експлозији, али не датум када се наводни инцидент догодио по почетној верзији. Дакле, највероватније је “Нова газета” само поновила ове гласине тврдећи да има неки "извор" у покушају да извештај буде "чврст".

У оба случаја, главни аргумент за потврђивање "руских жртава" био је тај да је Пети јуришни корпус јединица формирана од стране руских снага. Вреди напоменути да извори говоре да није било експлозије у близини било каквог "штаба" и да је САА детонирала експлозивне направе, које су раније биле уклоњене из ослобођених подручја. У сваком случају, прича која се развија је још један пример како се гласине преносе путем медија, који упућују на различите "анонимне информисане изворе" како би постали поузданији. Још једна прича ове врсте је из фебруара 2018. године и укључивала је "стотине" руских жртава, које се никада нису потврђене.

Наставља се снажна офанзива Исламске државе у Деир ез Зору. Курди су у тешкој ситуацији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руске специјалне снаге “Спецназ” далеко су чувене по невероватној спремности и обучености. Посебно су се истакли у борбама против џихадиста Исламске државе у Сирији и то на најнегостољубивијем пустињском терену.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА