Најновије

РУСИЈА ПОСЕДУЈЕ СКОРО ПЕТИНУ СВЕТСКИХ ЗАЛИХА ЗЛАТА: Москва убрзано гомила жути метал, а ево зашто ће то заболети САД (ВИДЕО)

У протекла три месеца у свету је купљено више од 148 тона злата, што је за чак 22 одсто више него у истом периоду прошле године.

Злато (Фото: pixabay)

Према подацима Светског савета за злато (World Gold Council), највише злата у протекла три месеца купила је Русија – чак 92 тоне, а потом Турска која је купила 18,5 тона, пише портал РТ.

Тиме је, пише РТ, Русија премашила досад највећу количину златних резерви – 2 хиљаде тона колико је имала 1941. године. Русија сада поседује чак 17 одсто светских залиха злата чија је укупна вредност процењена на више од 78 милијарди долара.

Осим Русије и Турске, своје златне резерве протеклих су месеци значајно повећали и Казахстан, купивши 14,4 тона, као и Индија и Пољска свака купивши по 13,7 тона злата.

“Ово је растући тренд. У последњих пет година земље повећавају удео злата у својим резервама истодобно смањујући удео долара. Улагања у америчке вредносне папире у рекордном су паду и мислим да ће тај тренд бити настављен”, изјавио је Анатолиј Аксаков, председник Одбора за финансијска тржишта руске Думе.

Године 2010. Русија је имала у својим државним резервама 176 милијарди америчких долара. Сада је тај износ смањен на једва нешто више од десет милијарди, а Русија се окренула државним резервама у злату уместо у доларима.

Руски стручњаци сматрају да је злато стабилнији ресурс.

Зашто смо пресрели војни авион САД прочитајте ОВДЕ.
 
Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пронашао злато детектором 

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА