Најновије

Десница подржала Левијатан: "Забранити рад предузећу које користи сурове методе над псима"

Српска десница подржала је захтеве Фондације Левијатан, која се бави заштитом животиња, да се забрани даље рад приватног предузећа „Авенија МБ“.

Грб Српске деснице (Фото: СД)

Српска десница криви “Авенију МБ” за коришћење сурових метода према псима као и за одређене злоупотребе.

-  Од самог почетка „Авенија МБ“  је на терену препозната,по сведочењу многовројних грађана у свим местима ангажовања, као неко ко користи сурове методе „збрињавања“ паса. Параћин је опозициона општина где страховладом влада жути демократа Саша Пауновић већ 17 година , и током последње две године преко Јавних набавки платио је 11 милиона динара буџетских пара за услуге „Авеније МБ“. За Параћином по величини новца издвојеног за „Авенију МБ“ иде Бајина Башта на чијем челу је већ више пута хапшени, због корупционашких афера, Радомир Филиповић. И друге општине са сумњивим руководством су ангажовале „Авенију МБ“ што је резултирало да је ова приватна фирма до краја 2017.године обавила послове у вредности од 91,5 милиона динара са све пдв-ом – тврде из Српске деснице.

Миша Вацић, председник СД (Фото: Приватна архива)

У свом саопштењу, СД тврди да постоје неправилности у раду „Авенија МБ“  и најављује да ће поднети кривичну пријаву. Они подсећају да је још 2016.године Ветеринарска инспекција Западнобачког округа донела је решење о забрани сарадње Апатина и „Авеније МБ“ због кршења Закона о ветеринарству из 2005.године, као и Закона о добробити животиња из 2009.године.

- На Јутјубу се могу видети на стотине снимака, на којима се јасно види кршење закона од стране „Авеније МБ“. Постоје снимци на којима се јасно и недвосмислено види да у приколицама у које стаје 3-5 паса, превозе преко 30 паса - угураних као сардине, међу којима не разврставају болесне, мртве, рањене, заражене и псе у терању. Ово све наноси огромну штету угледу Србије – наводе из Српске деснице.

Они апелују на надлежне органе да хитно реагују.

- Србија припада Европској цивилизацији, а рад „Авеније МБ“ је све супротно цивилизацијским тековинама и циљевима којима стреми српска држава и друштво.  Српска десница ће поднети кривичну пријаву против „Авеније МБ“ и њеног власника Анђелије Стевановић. Верујемо у државне органе да ће спречити даље дивљање и иживљавање, као и сурово убијање паса, ширење заразних болести, намештење тендере, фалсификовање потврда и докумената, притом злоупотребљавајући буџетска средства државе Србије – стоји у саопштењу Српске денице.

Aуторски текст Мише Вацића o успону деснице у Европи прочитајте ОВДЕ.

Извор: Republika.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српска десница на протесту Левијатана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА