Најновије

Док британске новинаре брине руски Су-27, Русија прави нови стратешки бомбардер! (ВИДЕО)

Конструисање перспективног авиона далеке авијације почело је у Русији, наводи се на Фeјсбуку на званичној страници Уједињене корпорације за производњу авиона.

Су-27 (Фото: Ria)

„На рачун модернизације стратешког носача ракета Ту-160М и Ту-95МС, поновног покретања производње авиона Ту-160М, појачава се ланац стратешких нуклеарних снага Русије. Осим тога, почела је конструкција перспективног авијационог комплекса далеке авијације“, наводи се у саопштењу.

Притом, наглашавају у Уједињеној корпорацији за производњу авиона, радове на модернизацији и развоју тог уникатног комплекса налазе се под посебном контролом врховног главног команданта Оружаних снага Русије и министра одбране, у шта су се убедили у фабрици авиона у Казању.

У јануару је у то време потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин изразио наду да ће перспективни авион почети да се тестира 2023-2024. године. 

За то време британски таблоид „Експрес“ објавио је чланак о томе како је Су-27 пресрео амерички извиђачки авион изнад Црног мора, не поменувши да се инцидент десио уз границе ваздушног простора Русије.

Текст је изашао са насловом „Нека се лепо понашају: САД бесне због небезбедног пресретања“. Притом, у чланку нема цитата ни о каквом „бесу нити о лепом понашању“.

У чланку се наводи да je руски ловац извршио брзи прелет непосредно поред авиона за радио-техничко извиђање ЕП-3Е „аријес“ Ратне морнарице САД и тамо створио „ризик за пилоте“ и „турбулентност“. Притом, аутор материјала прећуткује чињеницу да се амерички авион приближио руској граници и наставио да се креће ка ваздушном простору земље. Су-27 је морао да приђе извиђачком авиону како би га идентификовао и позвао на поштовање дистанце.

Како је саопштило Министарство одбране, посада руског ловца је дејствовала уз поштовање свих потребних мера безбедности. У чланку о томе ништа није било речено. Уместо става Москве наводи се оцена америчких власти да ли је руски пилот имао право да се налази „у међународном ваздушном простору“.

У чланку се говори и о томе да је министар одбране Велике Британије Гевин Вилијамсон подржао НАТО у контексту „пораста безбедности“ акцијама Русије.  

Прочитајте ОВДЕ шта ће то ново добити Оружане снаге Русије.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА