Најновије

СМЕТА ИМ ШТО СРБИЈА ВОЈНО САРАЂУЈЕ СА РУСИЈОМ И БЕЛОРУСИЈОМ! ЕУ бирократе бесрамно позивају Београд да се бори против...

Европска унија позива Србију да се бори против "зависности од испорука руског гаса", наводи се у извештају Комитета за спољне послове Европског парламента.

Европска унија (Фото: Pixabay)

У мају ове године Александар Вучић је изјавио да је земљи потребан руски гас и стога подржава изградњу “Турског тока”. Осим тога, ЕУ изражава забринутост због војне сарадње Србије са Русијом и Белорусијом, а такође препоручује Београду да “обезбеди већу усклађеност” између своје и европске спољне политике.

Истовремено, Европски парламент подсећа да Београд добија финансијску помоћ од ЕУ. Стручњаци истичу да руководство Европске уније тражи начине да изврши притисак на српско руководство, покушавајући да од њега добије “политичку лојалност” у замену за дотације. При томе је сâм Београд више пута изјављивао да је земља заинтересована за свестране контакте са Москвом и да не жели да се придружи антируским санкцијама. 

- Европски парламент је забринут због континуиране војне сарадње Србије са Русијом и Белорусијом - наводи се у извештају.

Подсетимо се да је одбрамбена политика Србије заснована на војној неутралности. Према парламентарној резолуцији усвојеној 2007. године, земља је обавезна да одржава неутралност и да се не придружује војним блоковима.

Још једна земља повукла признање лажне државе Косово. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Европски парламент није ништа бољи од српског парламента када је у питању понашање посланика и заступника партија и политичких блокова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА