Најновије

Kaда сунце данас у подне пређе преко Пећке патријаршије по древном српском календару почиње...

Када Сунце 8. новембра 2018. (по католичком календару папе Гргура 13.) пређе у подне преко Пећке патријаршије почеће српска зима 7527. 

Пећка Патријаршија (Фото: Јутјуб)

Пише: Милан Т. Стеванчевић

По Српском календару постоје само два годишња доба, лето и зима. Зима почиње на Митровдан. Сателитска електромагнетна истраживања показала су да енергије Сунца одређују датуме планетарне смене годишњих доба, односно топлог и хладног периода у току једне календарске године. Топлота која се развија на Сунцу не допире до Земље. Земља се креће у екстремно хладном простору. До Земље допире само електрично поље Сунца које не носи топлоту већ
електричну струју. Конверзијом електричне струје настаје топлота на Земљи.

Смена годишњих доба је нематеријални природни електромагнетни процес па се поставља питање како су наши преци знали да на Митровдан почиње зима. Да би се одредио пресек енергија који одређује нематеријалну планетарну смену годишњих доба потребан је висок цивилизацијски ниво. Целокупан процес смене годишњих доба догађа се у нематеријалном свету где владају две макроскопске нематеријалне силе, електромагнетна и гравитациона сила.

Електромагнетна сила је Први покретач свих временских појава на Земљи и покретач смене годишњих доба а њено нематеријално дејство је недоступно човековим чулима. У материјалном свету нема физичких појава који би наговестиле смену годишњих доба. Датуме смена годишњих доба које је човек измислио, на основу физичких астрономских мерила, немају никакве везе са стварном сменом годишњих доба. По важећој расподели годишњих доба лето је у једној а зима у наредној години а пролеће и јесен су измишљени. 

По Српском календару и календару Сунца, односно, по календару Природе, лето и зима су у истој години. Смена годишњег доба нема димензију, а има само својство пролазности и неповратности времена, али не и објашњење шта је време. Нематеријални пресек енергија на Митровдан доказ је да је Српски календар заснован на нематеријалности природе чија се научна основа доказује електромагнетним приступом.

Лето на северној хемисфери траје седам месеци а зима пет. Сада се поставља питање да ли су наши преци у прошлости имали напредну цивилизацију која је била способна да одреди нематеријалну електромагнетну планетарну смену годишњих доба и да то сазнање унесу у Српски календар. То је наука високо развијене цивилизације која познаје процес конверзије електричне струје у топлоту.

Једна од највећих непознаница је да се целокупна овдашња компјутерска обрада података врши по јединственом протоколу Српског календара, година, месец, дан. Одакле Србима ово сазнање? Да ли су наши преци имали обраду података?

Све до потписивања Тајне конвенције 1881. године између Србије и Аустроугарске, Српски календар је био званични календар свих српских држава и Српске православне цркве. Сви управни акти, споменици и записи били су датирани по Српском календару. Међутим, по налогу потписника Тајне конвенције Чедомиља Мијатовића, министра иностраних послова, избрисан је Српски календар и избрисана је целокупна историја и наука српског народа која се до тада учила на Великој школи.

За ту услугу Чедомиљ Мијатовић добио је од аустроугарског цара Фрање Јосифа титулу грофа, Орден гвоздене круне и пензију и постављен је за председника Српске краљевске академије (данашње САНУ).

Ето, и паметан, и способан, и подобан. А Срби ко Срби, у циљу очувања свог историјског идентитета и црквене самосвести, никако да се досете да имају своју историју и свој календар и своју науку. Треба знати да је Српски календар линија водиља српског народа и Српске православне цркве кроз време и историју.

Шта је СПЦ одлучила на ванредном заседању сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милан Т. Стеванчевић о древном српском календару.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА