Најновије

НАПАДНУТЕ УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ! Хуманитарни конвој под жестоком ватром! Слали помоћ угроженима у Деир ез Зору, а онда је настао пакао!

Уједињене нације у Сирији саопштиле су да је мисија нападнута у источној сиријској провинцији Деир ез Зор, додајући да је возач из локалне невладине организације рањен у пуцњави.

Уједињене нације (Фото: Јутјуб)

- Уједињене нације (УН) у Сирији оштро осуђују јучерашњи напад на заједничку хуманитарну мисију у североисточној Сирији у Деир ез Зору, односно подокругу Шихиел-Бусајра. Сиријски возач из локалне невладине организације (НВО) повређен је у нападу и тренутно је на лечењу – наводи се у саопштењу.

Активности мисије у тој области биле су усмерене на расподелу хуманитарне помоћи интерно расељеним лицима (ИРЛ) која живе у покрајини, наводи се у саопштењу.

- Напади на хуманитарне раднике представљају јасну повреду међународног хуманитарног права и озбиљно утичу на способност хуманитарне заједнице да пружи помоћ жртвама и услуге људима у тешким животним условима, укључујући жене, децу и старије људе који су све рањивији када се непријатељства настављају – стоји у саопштењу УН мисије у Сирији.

Од 2011. године, Сирија је погођена војним сукобом појачаним активностима терористичких група које су довеле земљу на ивицу хуманитарне катастрофе.

Руси показали нову ПВО ракету. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Конвоји Уједињених нација често шаљу помоћ избеглицама у камп Рукбан који се налази на сиријско-јорданској граници и у чијој близини се налази Ал Танф америчка војна база.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА