Најновије

ПОЖАР У МИСИЈИ СРБИЈЕ ПРИ УН: Две канцеларије скроз изгореле (ВИДЕО)

У згради Сталне мисије Србије при УН у Њујорку синоћ је око 20.00 часова по локалном времену избио пожар у коме су у потпуности изгореле две канцеларије, али срећом нико није повређен, изјавио је шеф Мисије Милан Милановић.

Пожар у згради мисије Србије при УН (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да су пожар случајно приметили један од запослених у згради и пролазници, као и да су ватрогасци брзо стигли и угасили пожар.

Према његовим речима, надлежне службе које су одмах изашле на лице места установиле су да су пожар узроковале неисправне инсталације.

- На срећу, имамо осигурање. Тренутно чистимо јер су прозори полупани и вода се слива низ степенице. У овом тренутку немамо интернет. У канцеларијама које су изгореле налазио се само намештај. Једна канцеларија се није користила, а у другој је седила једна колегиница која ће бити премештена у другу канцеларију. Срећа је да је пожар рано примиећен и да су ватрогасци брзо стигли - рекао је Миловановић.

Амерички сајт Њујорк дејли њуз пренео је да су у пожару повређена три цивила и један ватрогасац, који су задобили лакше повреде.

Због пожара који је избио у згради, а који је угашен мало пре 22.00 часа, била је затворена Пета авенија.

Зграда која се налази на Петој авенији у близини 67. улице и прекопута Централ парка под заштитом је државе од 1966. године. Изграђена је 1905. године и била је позната као кућа Роберта Ливингстона Бикмана, пре него што је постала Стална мисија бивше СФРЈ при Уједињеним нацијама.

Пројектовала ју је њујоршка архитектонска фирма Ворен и Ветмор, која је осмислила и станицу Гранд централ на Менхетну. Зграда је тренутно на продаји, а почетна цена је 50 милиона долара.

Да ли ће бити ванредних парламентарних избора, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА