Најновије

САВЕЗНИШТВО НА ДЕЛУ: Хрвати испоручили неколико хиљада борбених униформи за тзв. косовску војску

Након развоја униформи за хрватску и црногорску војску, те Националну гарду Кувајта, хрватска компанија Kroko International D.O.O. успешно је реализовала још један занимљив посао.

Хрватска војска (Фото: Министарство одбране Хрватске)

 Уз редовне испоруке опреме за своје досадашње клијенте, хрватским борбеним униформама су у целини опремљене тзв. Косовске безбедносне снаге- КБС. Наиме, Хрвати су испоручили најмање 3500 комплета униформи наследницима бандитско-терористичке ОВК, која ускоро треба да се самопрогласи у тзв. косовску армију.

Осим израде неколико хиљада комплета борбених униформи, уговор је укључивао и развој посебног типа одежде специјално за потребе КБС. Она има препознатљиви дизајн са тзв. ‘дигиталном шаром”.Све је урађено на такав начин да се уклапа у локално поднебље. Осим дизајнерских и текстилних стручњака из компаније Кроко Интернатионал, у послу су наравно учествовали и стручњаци из Велике Британије и САД.

Произвођачи су поносни на ексклузивно и препознатљиво интегрисање националних елемената у дигитални камуфлажни узорак (укључујући и униформе за припаднике КБС). Захваљујући овој техници не квари се квалитет камуфлажног узорка, који треба да се утопи са околишем циљаног поднебља.

Према речима произвођача, крој и дизајн униформе су модерни и функционални.Употребљене тканине и уграђени помоћни материјали одговарају стандардима НАТО.

Поред израде борбених униформи Хрватска ја спремна да у сваком погледу помогне свом балканском савезнику, кога је недавно и сама хрватска председница прогласила за “браћу по оружју”. Није никаква тајна да хрватски инструктори са својим колегама англо-саксонског порекла, учествују у обуцу будући официра новокомпоноване војске. Велики број командних лица који су део Бригаде за брзо реаговање “Вукови” прошли су своје школовање у Хрватској. Нема никакве сумње да ова формација треба да буде ударна снага у евентуалном заузимању севера Космета или пресецања Вардарско-моравске долине. О овоме је писао и хрватски интернер портал Вечерњи лист.

Како Французи оптужују Србе због оружја, погледајте ОВДЕ.

Извор: Obris.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрватска и Црна Гора – нови савезници

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА