Најновије

СПРЕМА СЕ ТЕШКО ЗЛО: Земља се 2030. враћа у стање од пре три милиона година, биће пакао!

Очекује се да ће клима на Земљи 2030. године бити као што је била пре три милиона година - пишу истраживачи у студији објављеној у понедељак у часопису Америчке научне академије (ПНАС).

Апокалипса (Фото: Pixabay. com)

Тај период је средина Плиоцена, када је на Земљи била суша, Северна и Јужна Америка се још нису спојиле, Гренланд још није био замрзнут, а ниво океана је био 18 метара виши него што је сада. Просечна температура је тада била 1,8 до 3,6 степени Целзијуса изнад садашње.

"Идемо ка веома драматичним променама у изузетно кратком времену", рекао је Џек Вилијамс, професор науке о Земљи и стручњак за палео-екологију и климатологију на Универзитету у Висконсину, у граду Медисону. Ако се испуштање угљендиоксида у атмосферу настави какво је сада, истраживачи процењују да ће се до 2150. године Земља вратити на стање у којем је била пре 50 милиона година, у зору еволуције првих сисара, када су већ давно били изумрли диносауруси (пре 65 милиона година). Залеђеним капама на половима Земље дуго треба да се отопе, тако да Гренланд неће поново постати зелен већ у следећем веку, рекао је Вилиамс за АФП.

(Илустрација Фото: Pixabay. com)

За то време ниво океана неће порасти свих 18 метара. Али, изненадно загревање ће изненадити живе врсте којима су милиони година били потребни да се развију у садашњу форму. "Многе врсте ће зато нестати", примећује коаутор студије. "То указује како можемо да утичемо на своју историју и на историју Земље - тако да разумемо садашње промене и прилагодимо се", закључио је он.

Прочитајте ОВДЕ шта је Нострадамус рекао о трећој апокалипси.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Климатске промене - Шта нас очекује у будућности?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА