Најновије

ОВДЕ РУСИ ШАЉУ НАЈГОРИ ШЉАМ: Највећи серијски убица остатак живота биће у озлоглашеном затвору из ког никад нико није изашао! (ВИДЕО)

Затвор "Арктичка" или "Поларна сова" у месту Харп један је од најсуровији руских затвора у којима робијају злочинци осуђени на доживотну робију и из њега је немогуће побећи.

Руски серијски убица (Фото: Јутјуб)

Затвор се налази се у месту Харп, иза Северног поларног круга, на обали реке Соб, недалеко од планинског масива Рај-Из. , а у њему ће остатак живота провести и најгори руски серијски убица у историји Михаил Попков, осуђен за силовања и убиство 56 жена.

Суд у сибирском граду Иркутску прогласио је бившег полицајца Попкова кривим за убиства почињена између 1992. године до 2007. године. Он је међутим побеснео када је чуо да је суд одлучио деа му укине пензију од 24.000 рубаља ( 300 евра) месечно и најавио жалбу на ову одлуку суда. 

Попков је осуђен док је служио доживотну казну за 22 убиства. Он је наиме још 2015. осуђен за силовања и убиства 22 жене, чиме се укупни број његових жртава пење на 78. Старост његових жртава кретала се између 18 до 50 година. 

Попкова ће преселити у затвор "Поларна сова" где ће остатак живота провести у самици. Место са неких 6.500 становника смештено је далеко на северу Сибира, готово на поларном Карском мору које је толико хладно да је замрзнуто девет месеци годишње.

Осим смртоносне хладноће Карско море је пуно нуклеарних реактора бачених још у време Совјетског савеза. Према службеним документима, тамо је бачено шест реактора из нуклеарних подморница и десет реактора из других извора.

Кад су откривени злочини бившег полицајца, јавност му је дала надимак Вукодлак, јер је Попков годинама радио у полицији и паралелно силовао и убијао жене. За портал Медуза Попков је изјавио да му је циљ био да 'очистити улице сибирских градова од неморалних жена и проститутки'. Неке жене је убио док је био на дужности, у униформи и возећи полицијски ауто, јер му је тако било лакше да стекне поверење жртава.

Три жене које нису хтеле да изађу с њим је "помиловао". Њих је отпратио кући и чак им помогао да однесу торбе. Очигледно је да је уживао у убијању. Неке његове жртве имале су 145 или чак 170 убодних рана ножем, а неке је убио секиром", рекоа је тужилац. 

Број жртава Михаила Попкова премашује досадашње руске серијске убице: Алексадар Пичушкин осуђен је 2007. године на на доживотни затвор због 48 убистава, а Андреј Чикатило је још у време Совјетског савеза осуђен за 52 убиства. Попков ће робијати заједно са Пичушкином.

"Убијао сам само из једног разлога. Ја убијам да бих живео, јер када одузимаш живот, желиш да живиш", рекао је Пичускин, овај руски серијски убица на суђењу 2007. године Оптужен је за 49 убистава, али је на суђењу рекао да на списак додају још 11 особа. Познат као Шаховски убица, јер је планирао да убије 64 особе, по једну за свако место на шаховској табли

"Ја сам велики љубитељ шаха", било је прво што је овај московски трговац у супермаркету рекао полицији кад су га ухапсили.

Најчешће је убијао познанике и бескућнике које би нашао у московском парку. Позвао би их да попију вотку, а кад би се напили, убијао их је чекићем. Затим би их бацио у канал, а ако је жртва још дисала, набио би јој грло боце од вотке у размрскану лубању. То је временом постао његов потпис. 

Чепове боца би сачувао за успомену. Једну од жртава бацио је са 16. спрата. Прво убиство извршио је  1992. кад је предложио пријатељу из разреда да убију некога. Кад је овај одбио, Пичушкин га је намамио у шуму, задавио и бацио у канал.

"Прво убиство је попут прве љубави. Никада га нећете заборавити. Први пут сам убио са 18 година и то пријатеља из разреда", рекао је Пичушкин и додао како се осећао као Бог јер би одлучивао хоће ли нетко да живи или умре.

"Да ме нису ухватили, никада се не би зауставио, никада. Овако сте спасили живот многима", рекао је на суду. Ухапшен је 2006. а осуђен у 2007. на доживотну робију, од чега ће првих 15 година провести у самици.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Путин загрмео.

Извор: Курир/Express. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА