Најновије

БЕРИЋ УПОЗОРАВА НА ВЕЛИКУ ОПАСНОСТ: Украјинци довукли тешку технику, спроводе присилну мобилизацију, може да дође до...

Српски снајпериста и до недавно добровољац у ДНР-у, а данас новинар у Москви, Дејан Берић каже да је Украјина почела да спроводи озбиљне припреме за напад на Донбас и да је ситуација на линији разграничења напета.

Дејан Берић (Фото: Фејсбук)

- Украјинци су довукли на линију разграничења веома много технике. На пример само у реону Мариупоља је увеличано бројно стање у људству са 5000 на 12000. Довезено је 40 комада система "град" ( ВБР) и неколико система “смерч”. Украјина проводи насилну мобилизацију, лове људе по улицама и одводе у војне одсеке. По подацима контраобавештајне службе ДНР тренутно је обучено у униформу око 250 000 Украјинаца – каже Берић.

Он објашњава да Порошенко све то чини због избора али да иако је реч о маркетингу прети велика опасност од избијања правог сукоба. 

- Све је то због избора у Украјини које Порошенко губи ако буду у марту. Мора се барем показати у медијима да се стварно спремају на рат. Међутим треба знати да код њих има много ненормалних нациста, које су припојили армији и полицији и које сада гурају у прве редове. Они и без директног наређења могу да почну артиљерску припрему и тада ће да уследи одговор са наше стране и рат почиње – објашњава он.

Берић каже да би Русија могла да порази Украјину у року од две недеље и то без уласка на њену територију.

- Европски познаваоци дешавања на Донбасу, познаваоци војне моћи Украјине и војне моћи русије, дају Украјинцима у случају озбиљног сукоба са Русијом максимум две недеље, и то уз услов да Русија уопште не залази на територију Украјине. Руси имају сасвим довољно ракетних система са којима са територије Русије могу тући по свој територији Украјине – тврди он.

Берић каже да његови саборци у армији ДНР прижељкују сукоб и коначни расплет кризе у Донбасу.

- Наши момци су спремни и надају се да ће Украјинци кренути у напад. Добро знају да ће бити много жртава, али желе да се заврши тај рат и да се врате својим домовима који су окупирани од стране Украјинаца – каже Берић.

Погледајте шта је Берић поручио новинарима из Србије који пишу лажи о добровољцима из Србије:

Снимак рушења америчког војног авиона погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА