Најновије

ГРЧКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Даћу оставку! Црвене линије преко које не могу да пређем је предаја термина "Македонија"

Коалициони партнер у грчкој влади и министар одбране Грчке, Панос Каменос, је најавио да ће поднети оставку након што се у македонском Собрању заврше процедуре о ратификацији Преспанског споразума, преноси МИА.

Панос Каменос (Фото: Јутјуб)

- Ако се изгласа Споразум из Преспе у бившој југословенској Републици Македонији даћу оставку на место министра националне одбране, преузимајући целу тежину одговорности за то - рекао је Каменос.

Он је навео да неће чекати да Споразум из Преспе стигне у грчки парламент.

- Континуиране иредентистичке и провокативне изјаве код нашег северног суседа потврдују оно што смо причали да то не може да се покрије превезом једног споразума - рекао је Каменос и поновио је своју позицију да неће прихватити никакав договор који садржи термин Македонија.

Он је додао да постоје црвене линије које он не може прећи и да не сме себи да допусти да остане министар за националну одбране, прихватајући предаја термина „Македонија“.

- Ми не желимо рат, али желимо да разумеју да са једном пропагандом која је започета у времену Мусолинија и Тита, не могу да оспоре историју грчке Македоније - закључио је Каменос.

Прочитајте ОВДЕ ко је открио датум украјинске офанзиве.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је дошло време да се реши већ четврт века актуелно питање имена државе нашег јужног суседа, који је сценарио најреалнији а који највише одговара Србији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА