Најновије

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА ЦИЉ КФОРА: Акција међународних снага није случајна

Војни аналитичар Мирослав Лазански оценио је да данашња акција припадника Кфора на северу Косова и Метохије није била случајна и да је показала да ће међународне снаге, на неки начин, штитити проглашење војске самопроглашеног Косова.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Лазански је у изјави за Срну навео и да припадници Кфора нису били искрени када су саопштили да су међународне снаге дошле на север Косова и Метохије у оквиру редовне вежбе.

"Нису искрени, лажу - они су то извели управо зато да би на неки начин показали да ће да штите и датум формирања и циљ проглашења косовске војске", рекао је Лазански.

Он је запитао зашто су припадници Кфора баш данас, дан уочи најављеног формирања војске самопроглашеног Косова (14. децембра у Приштини), дошли на север Косова и Метохије.

"Како то баш да су данас дошли (на север Косова и Метохије)? Дошли су управо зато да би се нашли као нека врста подршке новоформираним косовским оружаним снагама. Дакле, акција није нимало случајна", рекао је Лазански.

Више од 45 возила Кфора ушло је јутрос на север Косова и Метохије, а колона се зауставила у Лепосавићу, да би потом кренула ка Косовској Митровици.

Осим борбених возила, припадници Кфора носе и опрему за блокаде и прављење баријера попут грађевинских машина, багера и колутова жице.

Из Кфора су навели да је реч о редовној вежби и да брину о безбедности Срба, на шта је реаговао потпредседник Српске листе Игор Симић поручивши да би Кфор, ако стварно брине о Србима, требало да упери трупе ка југу, а не ка северу.

Каква је улога НАТО пакта у формирању тзв. војске Косова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кфор на северу КиМ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА