Најновије

ПУТИН: Нисам хтео да будем председник! Рекао сам тада Јељцину да...

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да није изабрао професију председника када му је то предложио први председник Русије Борис Јељцин.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

"Нисам изабрао професију председника“, рекао је Путин на отвореном часу у оквиру Руског форума за професионалну навигацију „Пројекторија“ у Јарослављу.

"Када ме је први председник Русије Борис Николајевич Јељцин позвао код себе и рекао: ’Желим да представим вашу кандидатуру у Државној думи да бисте били премијер, а затим ћу вам понудити да идете на председничке изборе. Да ли се слажете?‘ Рекао сам му: ’Не‘“, испричао је Путин. 

Он је истакао да се Јељцин, када је чуо тај одговор, веома зачудио и заинтересовао: „Због чега?“ 

"Ја му кажем: ’Борисе Николајевичу, нисам спреман‘. А већ сам био велики дечко и већ дуго сам радио у разним државним структурама власти. Желим да будете спремни да што раније доносите битне одлуке у свом животу и желим вам успех“, рекао је председник Русије обраћајући се ученицима. 

Путин је дипломирао на Правном факултету Универзитета у Лењинграду и московску Вишу школу КГБ број 1. Путину је први председник Русије Борис Јељцин уочи Нове 2000. године понудио да буде вршилац дужности председника. Путин је 31. децембра 1999. године постао в. д. председника Руске Федерације, а 26. марта 2000. године изабран је за председника државе.

Прочитајте ОВДЕ како је Путин смислио да Америма закува чорбу?

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин: Морамо да урадимо све да би били сигурни да Москва неће постати Патиз!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА