Најновије

Ратко Младић је мислио да умире и имао је само једну жељу! После 20 дана доживео најболнију издају (ВИДЕО)

У опширном интервјуу за портал Србија Данас, Дарко Младић, син Ратка Младића, открио је да је његов отац 20 дана пред хапшење мислио да умире и желео је да последњи пут види њега и унуке.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Дарко је описао свој последњи контакт са оцем пре хапшења, када је, после дугог времена, поново видео оца у кући њиховог рођака Бранка Младића (брат од стрица Ратка Младића), у селу Лазарево у Војводини. 

- Он је тад мислио да ће умрети, хтео је да се опрости са мном, да види децу последњи пут... Ми смо отишли код Бранковог брата Драгана на славу, нама Младићима је Ђурђевдан слава. Бранко је мене звао "да деца виде домаће животиње". Ја сам тад схватио о чему се ради. Ратко и ја смо се видели у тој кући где је касније био ухапшен, а деца су била у дворишту, он их је гледао како се играју (Бранко их је забављао са овцама, свињама, са Бобијем.) То је трајало скоро пола сата - прича Дарко. 

Он је рекао и да је оца препознао само по очима.

- Нисам га препознао, препознао сам га само по очима. Држао је руку преко лица, плакао је. Од последица можданог удара није ни могао добро да контролише емоције. Тешко је и говорио, био је веома узбуђен. То је један доста тежак тренутак за мене. Ја сам му рекао да мора да се помери одатле, али ми је било јасно да не може да се помера нигде - рекао је син генерала Младића.

Двадесет дана после тог сусрета, режим Бориса Тадића је открио положај генерала Младића и ухапсио га. Међутим, уместо на лечење, послали су га у нелегални Хашки трибунал. Можда је то најболнија издаја, када држава испоручи свог генерала својим противницима.

Дарко нам је у интервјуу говорио о односу његовог оца са Милошевићем, о његовом животу у Лазареву пре хапшења и хајци која се водила против његове породице у том периоду, као и о процесу у Хагу, а све то можете видети у видео-снимку. 

Како је убијен Фрањо Туђман прочитајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА