Најновије

ДОДИК ЖЕСТОКО ОСУО ПО ШИПТАРИЈИ: Послао је врло јасну и моћну поруку!

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је данас да ће Република Српска (РС), после формирања косовске војске, испитати могућности за излазак из споразума који је предвидео стварање Оружаних снага Босне и Херцеговине, преноси Фена.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик, бивши председник РС, подсетио је да су представници РС били "присиљени на одустајање од Војске РС" и да су "под бруталним притиском на РС формиране Оружане снаге БиХ", и истакао да се истовремено Косову даје право да формира своју војску и да један део међународних снага стоји иза тога.

- Ово ће бити прилика да ми, у оквиру Анекса један Б Дејтонског споразума размотримо наше учешће у споразуму о формирању Оружаних снага БиХ, и РС ће то урадити у најскорије време. Путем надлежних институција испитаћемо могућности за излазак из тог споразума који је предвидео стварање Оружаних снага БиХ - рекао је Додик.

Он је оценио и да Оружане снаге БиХ не служе интересима народа у БиХ, већ потребама НАТО-а.

Додик је претходно изјавио да је усвајање сета закона којима се иницира успоставјање тзв. војске Косова, директан удар на мир и стабилност не само Србије већ целог региона, и то никако не може бити добра вест, ни за Републику Српску, ни за БиХ. 

- Успостављање војске самопроглашеног Косова озбиљан је ударац и међународној заједници која посматра како један парламент самопроглашене државе крши резолуције Савета безбедности УН, кршећи све норме међународног права - рекао је Додик.

Он је нагласио да је због мира и стабилности у целом региону неопходно да се тим поводом у најскорије време огласи и Савет безбедности УН, тело које је и донело Резолуцију 1244, према којој је једина дозвољена војна сила на Косову Кфор.

- Верујемо да ће власти државе Србије својом мудром политиком успети да сачувају мир у својој јужној покрајини који је сигурно пољуљан данашњом одлуком власти у Приштини - навео је председавајући Председништва БиХ.

Мариника уништила Вучића. Погледајте ОВДЕ одакле су људи који су дочекали председника у Лучанима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански директно – гост је Милорад Додик

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА