Најновије

ПУКЛО НА ЈУГУ СИРИЈЕ! Жестоке борбе за Ал Танф! Нападнута сиријска војска, а онда настао хаос! (МАПА/ФОТО)

Дана 14. децембра, сиријски про-владини извори открили су додатне детаље о сукобима између Сиријске арапске војске (САА) и милитаната подржаних од стране САД у близини зоне Ал-Танф у источној Сирији под контролом САД.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Како активисти јављају, конвој Револуционарне команде напао је положаје сиријске Прве дивизије ван зоне деескалације (која обухвата 55 километара). Ова акција покренула је одговор сиријске војске која је напала конвој милитаната и том приликом САА је убила тројицу њихових бораца.

С друге стране, војска Револуционарне команде тврди у новој званичној изјави да су њени борци напали јединицу САА која је покушала да успостави положаје унутар зоне деескалације од 55 км.

Међутим, Коалиција под вођством САД није потврдила тврдње војске Револуционарне команде и није учествовала у сукобима. То је довело до тога да многи локални посматрачи сумњају у тврдње те групе.

Про-владини активисти су сугерисали да група подржана од стране САД врши операцију кријумчарења, када је погрешно приступила позицијама САА. Руководство Армије Револуционарне команде је добро познато по томе што је укључено у такве илегалне радње.

Пројекат пражњења Сирије и сламања Русије није успео. Погледајте ОВДЕ шта следи.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дамаск и Русија сматрају да снаге САД користе деескалациону зону Ал Танф као базу за обуку радикалних милитаната Ал Каиде и Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА