Најновије

ШАРИЋ: Никад Србија неће бити довољно слаба, па да Запад у њој не гледа мостобран за продор Руса према Јадрану!

Форимирање војске тзв. Косова изазвало је бројне реакције у Србији које можемо свести на питање: "Хоће ли Русија помоћи Србији? Србија 20 година плеше како Запад свира, пристаје на диктате зарад некаквог имагинарног уласка у ЕУ из које су Британци већ побјегли, фантазира о европском путу, продаје кабловског оператера шефу ЦИЕ, има стотине војних вјежби годишње са НАТО-пактом и једну или двије са Русијом, али кад је мука, кад треба спријечити улазак тзв. Косова у Интерпол или кад Албанци на амерички миг формирају војску, онда се Русији обраћа за помоћ.

Горан шарић (Фото: Јутјуб)

Пише: Горан Шарић

Како Србија може очекивати да Русија стално брани њезине интересе, ако их сама не брани? Зашто би Руси били већи Срби од Срба? Зашто би Русија уопће бранила српске интересе? И народ и елите у Србији морају схватити да су једина шанса за Србију јаке везе са Русијом. Краткорочно, српски и руски интерес се не морају увијек подударати, али дугорочно, интерес Русије је и интересе Србије. Јер само јака Рудијс гарантира опстојност Србије.

С друге стране, дугорочни интереси англо-америчких центара моћи су увијек анти-српски, а најчешће и краткорочни интереси нису у сукладу са интересима Србије. У очима Лондона и Вашингтона Срби су проруски фактор на Балкану, због истог, славенског поријекла, исте православне вјере и повијесног савезништа та два народа. Никад Србија неће бити довољно слаба, па да Запад у њој не гледа мостобран за продор Руса према Јадрану.

И за све остале народе Балкана једина је шанса веће присуство Русије и Кине у овим колонијама које саме себи тепају да су државе. Словенија, Хрватска, БиХ, Црна Гора, Македонија, Бугарска готово да немају ни трагове суверенитета, него сервилно извршавају налоге запада најчешће на своју штету. На нашим просторима може бити мира једино кад Балкан буде у рукама балканских народа, а док год будемо пјешадија у сукобу запада са Русијом и цијелим свијетом, нови ратови ће бити неминовност.

Концепт Британије и Америке је једна глобалистичка супер држава којом управљају центри моћи и контроле новца, мегакорпорације, лобистичке организације, а служи им безлична маса, без идентитета, породице, традиције, културе, потпуно зомбиране ријалитијима и свим врстама заглупљивања, јер како каже Јелена Јелисавчић, најбољи су робови они који ни не знају да су робови.

Концепт Русије и Кине је свјетска заједница суверених држава. Зато Русија никад нема пету колону у некој земљи, нема жене у црном ни фондове за хуманитарна права, него се договара директно са легалним предстваницима те земље и народа. Англо-америчка политика је политике преваре, лажи, манипулација оличена у геслу да циљ оправдава средство.

Сву одвратност англо-америчке политике видимо на примјеру Хрватске. Иако је Хрватска њихов покорни слуга, прво су је присилили да од Израела узме 30 година старе авионе који јој не требају, али то није довољно, авиони неће добити гаранције за летење док и Америци не плати рекет, односно док их америчка конпанија Локид Мартин не сервисира. Ни Хрватска ни Бугарска ни Македонија нису профитирале иако су од првог дана извршавали сваки налог запада. Србија, поучена њиховим примјером треба водити што је више могуће самосталну и суверену политику.

Војска тзв. Косова најновија је подметачина Америке. Србија то треба искористити и прогласити окупацију једног дјела своге територија. Сад или никад!

Војска тзв. Косова била би формирана све и да Србија није спријечила улазак тзв. Косова у Интерпол. Питање је једно тајминга. Али сам тај пораз америчких лобиста у интерполу показује да се ствари мјењају и да све више земаља у свијету одбија америчке диктате и уцјене. На том правцу убудуће треба бити и Србија, јер се до сада политика Србије према Русији могла свести на ону стару народну: "Кад је мука гдје си Ђука, кад *ебете Ђуку не зовете."

Прочитајте ОВДЕ како је то Обрадовић изазвао Вучића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шарић: Ватикан помаже Хрватима да заташкају злочине у Јасеновцу!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА