Најновије

The National Interest: САД биће поражене у рату са Русијом или Кином! Ако америчка ратна флота не буде у стању да...

У случају рата са Русијом или Кином Сједињене Државе могу доживети пораз због своје застареле ратне технике – објавио је реномирани амерички лист The national Interest.

Маринци (Фото: Pixabay. com)

Овој оцени додатну тежину даје то што иза ње стоји вашингтонски Центар за стратешке буџетске процене (CSBA). И  са овом својом опоменом онима који воде САД:

„Ако америчка ратна флота не буде у стању да трансформише своје ударне групе формиране око носача авиона – руководсто ратне морнарице треба да процени да ли треба да наставља да финансира  и развија палубну авијацију или да средства усмери у важније војне јединице“.

CSBA је указао на смањивање ударне моћи ратне флоте САД  након распада СССР због немања достојног противника. Зато су носачи авиона остали без ловца четврте генерације Grumman F-14 Tomcat и палубног противподморничког авиона Lockheed S-3 Viking. И били су замењени ловцима-бомбардерима Hornet и Super Hornet које производи корпорација McDonnell Douglas.

CSBA у овом контексту упозорава: „То је техника која сада не може да конкурише кинеским или руским оружаним снагама:

„До 2018-те се дужина лета типичног палубног авиона са девет тона ракета и бомби смањила до 1.300 миља. А Русија и Кина су протеклих година радиле на противбродским ракетама великог домета и на другом наоружању које угрожава и наше носаче авиона и његову авијацију“.

Можда је још важнија ова оцена-опомена намењена Пентагону и Белој кући:

„Наше ударне групе на челу са носачима авиона немају довољан радијус дејства нити отпорност на туђе нападе да би нанеле пораз Русији и Кини“.

Прочитајте ОВДЕ како Европа и Јапан узвраћају ударац Америци.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Упоредите војну моћ Русије и САД.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА