Најновије

ХРВАТСКО РЕШЕЊЕ ЗА БОСНУ: Фикрет Абдић одговор на Жељка Комшића?

Након ратоборних реаговања бошњачких интелектуалаца и јавности на Декларацију о положају Хрвата у БиХ, коју је усвојио Хрватски сабор, можда би и Хрвати требало да почну да бирају бошњачког члана Председништва - на пример Фикрета Абдића, наводе хрватски портали.

Фикрет Абдић (Фото: Јутјуб)

Водеће бошњачке политичке странке и хрватофобни сарајевски интелектуалци разјарено су реаговали на Декларацију Хрватског сабора, истичу бројни десно оријентисани медији у Хрватској.

"Квазиинтелектуалци", како портали називају Есада Дураковића, Мухамеда Туњу Филиповића, Емира Златара, Есада Бајтала и Ибрахима Прохића, "користе говор мржње да демонизују Хрватску".

То раде како би замаскирали "злочин почињен према Хрватима у БиХ", народу којем су Бошњаци, "захваљујући бројности, отели уставно право представљања у Председништву БиХ и понизили га".

Хрватски портали посебно истичу Адила Куленовића, председника "Круга 99", асоцијације која заговара укидање конститутивности народа, као особу која "отворено прети да ће свако ко подржи Декларацију у БиХ бити згажен".

Хрватски портали прозивају бошњачку политичку елиту и, како наводе, "халал хрватске интелектуалце" попут Славе Кукића, Иве Комшића, те "зелене босанске фратре фра Иву Марковића и Милу Бабића", за које су "захтеви за равноправност Хрвата једнаки заговарању фашизма, апартхејду и сегрегацији".

Хрвати би, сматрају неки од аутора, требало да "промене плочу" и почну да користе другачију аргументацију од садашње.

Они би могли да одустану од избора хрватског члана Председништва БиХ и изаберу Бошњака који њима одговара.

"Грађани Хрвати" могли би свој глас дати Фикрету Абдићу. Истина, он је осуђен за ратне злочине, али је одслужио казну и сад има сва права, као и други грађани БиХ.

На исти начин на који је за Бошњаке прихватљив Жељко Комшић, либерал и социјалдемократа, Фикрет Абдић би могао постати омиљени политичар међу Хрватима као човек који заговара лабуристичку (радничку), прогресивну и европску идеологију.

Хрвати имају легитимно и грађанско право да подрже лабуристе у БиХ. Зашто би то неком сметало? Можда тако Хрвати, а и БиХ постану симпатични Британцима, наводе портали.

Како су се Шиптари разбахатили, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Фикрет Абдић Бабо – човек епохе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА