Најновије

ОВО МОРА ДА ИХ ЈЕ ЗАБОЛЕЛО, ДЕТАЉ КОЈИ ГОВОРИ СВЕ! Погледајте добро шта пише испред Вучића, а шта испред Тачија! (ФОТО)

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин прокоментарисао на Твитеру један детаљ с јучерашње седнице Савета безбедности УН поводом тзв. војске Косова.

УН (Фото: УН)

"Обратили смо пажњу да је Александар Вучић наступио поред таблице ’Србија‘ као и представници чланица СБ УН (Русија, Кина, САД и др.). А Хашим Тачи — поред таблице ’Хашим Тачи‘. Све је исправно. Генерални секретар УН је примио председника Србије, док је састанак са Тачијем одбио", написао је Чепурин.

Вучићу "председниче", Тачију "господине"

Такође, оно што је Дачић приметио јесте да су се Тачију обраћали са господине, док су Вучића назвали председником.

- Али, ми смо смо још једном урадили оно што је до нас, указали смо на кршење резолуције 1244 упозорили на могуће тешкоће и последице на мир и стабилности у региону и апеловали на међународну заједницу да спрече потезе Приштине и позвали Приштину да распусти ту војску и повуче таксе - казао је Дачић и додао је и да није било реално очекивати да ће се то заиста и догодити. Међутим, оно што је прокоментарисао је да су се на седници Савета безбедности Вучићу обраћали са "председниче Вучић", а Тачију са "господине Тачи".

 

(Вучић на седници, фото: Јутјуб)

Подсетимо, у Савету безбедности Уједињених нација одржана је седница, на захтев Србије и Русије, поводом одлуке Приштине о формирању војске. Седница је била отворена за јавност.

(Тачи на седници (Фото: Јутјуб)

И Кијев ударио на Приштину. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Спољно-политички коментатор листа Политика Бошко Јакшић изјавио је у Новом дану, коментаришући седницу Савета безбедности Уједињених нација (УН), да се стекао утисак да "живимо у два паралелна света".

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА