Најновије

ЗАКУВАВА СЕ: САД наоружавају Украјину

САД планирају да у наредних неколико месеци објаве о „првим траншама“ нових испорука оружја Украјини, саопштио је специјални представник Стејт департмента за Украјину Курт Волкер.

Порошенко и Волкер (Фото: Сајт председника Украјине)

„Имамо могућност да продамо додатну (војну) опрему. Биће објављено. Конгрес ће бити обавештен о првим траншама у наредних неколико месеци“, изјавио је Волкер.

Он је нагласио да ће бити настављени разговори о испорукама оружја, док је оно Украјини потребно.

Почетком марта Пентагон је објавио да ће Украјина добити противтенковске ракетне комплексе „Џавелин“ у вредности од 47 милиона долара: 37 лансирних система и 210 противтенковских ракета за њих. Крајем априла је објављено да је Украјина већ добила то оружје. Волкер је уверио да то оружје неће бити искоришћено у Донбасу.

Шеф комитета Савета Федерације за међународне послове Константин Косачов сматра изјаву Волкера још једним мешању Вашингтона у унутар украјински конфликт.

Сенатор је сматра посебно забрињавајућом чињеницом да изјава чује у тренутку када су били објављени подаци о предстојећој великој офанзиви Оружаних снага Украјине у Донбасу.

„Циљ може бити једноставан - не да се победе заштитници ДНР и ЛНР, већ да се продужи ратно стање које се завршава 26. децембра у Украјини под маском ’руске агресије‘. Како се каже, само је још америчко оружје требало“, рекао је Косачов.

Америка изгубила Арктик од Русије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Моменат удара руског у украјински војни брод у Керчском мореузу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА