Најновије

ОВО ЈЕ ПИСМО КОЈЕ ЈЕ ВУЧИЋ ДОБИО ОД ТРАМПА: Ево шта му је поручио амерички председник

Председник Србије Александар Вучић добио је писмо од председника САД Доналда Трампа, погледајте шта му је поручио шеф Беле куће. 

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

“Драги господине председниче,

Било је задовољство видети вас у Паризу током прославе Дана примирја. Сједињене Државе цене ваше лидерство, посебно у обезбеђивању пуне нормализације односа са Косовом.

 С обзиром на то да улазите у завршну фазу постизања споразума са Косовом, који ће донети дуго жељени мир у региону, охрабрујем Вас да искористите овај тренутак и употребите политичко лидерство у доношењу одлука које би задовољиле интересе обеју земаља. Била би огромна штета да се пропусти ова јединствена прилика за мир, безбедност и економски раст.

Такође, апелујем на обе стране да што пре постигну договор о нормализацији и да се уздрже од поступака који то отежавају. Мирни и продуктивни односи између Србије и Косова били би прекретница за регион. Сједињене Америчке Државе су спремне да у томе помогну.

Споразум између Србије и Косова је на дохвату руке. Радујем се прилици да Вас и председника Хашима Тачија угостим у Белој кући, како бисмо прославили оно што би представљало историјски споразум“, наводи се у писму председника Доналда Трампа упућеног председнику Вучићу.

 Вучић је током јучерашње посете Бриселу нагласио да сматра да је  веома значајно то што је Трамп исказао очигледан интерес да се реши проблем Косова.

 "То говори о три ствари: да су САД заинтересоване за решавање проблема Косова каквим-таквим компромисом, да је у то укључен амерички председник, први пут отворено и недвосмислено, што значи да ће велика машинерија подржавати долазак до таквог решења. И треће, писмо говори да смо ушли у финалну фазу, а с тим једино не могу да се сагласим, јер не мислим да смо близу решења", објаснио је Вучић током посете у Бриселу. 

Прочитајте ОВДЕ ко каже да се ствари иза кулиса убрзано приводе крају.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Трамп ми је рекао да су Срби велики народ.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА