Најновије

СМЕШИ МУ СЕ ОСТАВКА: Обећање Харадинаја можда и његово последње?

"Влада ће морати да поднесе оставку ако у замену за добијање визне либерализације одустане од стопостотно увећаног пореза на производе из Србије."

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Такву поруку приштинским властима шаље опозициони покрет Самоопредељење.

Бота сот онлајн пише да је Харадинај, док се у Бриселу јуче одржавао састанак премијера и председника Западног Балкана и Косова са Могеринијевом, изнедрио још једно, највероватније и последње обећање грађанима Косова.

По повратку из Брисела, Харадинај је најавио да ће грађани Косова добити визну либерализацију до краја године, иако је до тога остало свега 12 дана. 

Портал подсећа да је визна либерализација била Харадинајево обећање грађанима још док се борио за премијерски мандат, као и да је тада обећавао да ће визна либерализација бити добијена за само три месеца. 

Европски комесар Јоханес Хан је недавно током боравка у Приштини изричито рекао да је реална могућност да Приштина визну либерализацију добије до 2020. 

"Сада имамо два захтева за ЕУ: нормализацију дијалога и визну либерализацију, оба су у поступку и немају никакве везе са повећаним таксама. Верујем да ћемо пре нове године добити либерализацију", рекао је Харадинај. 

Опозиција, међутим, сматра да се то неће догодити до краја године, а ако се догоди у замену за одустајање од наметнутих такси, Харадинајева влада треба да поднесе оставку. 

Невладине организације, пак, желе да верују да Харадинај не даје лажну наду без основа с обзиром на то да је, како кажу, ових дана имао сусрете са високим европским званичницима. 

Истовремено, међутим, сугеришу да представници привремених приштинских институција треба да буду опрезни када је реч о процедури доношења такве одлуке. 

Портал Бота сот је влади упутио питања у писаној форми и тражио да им доставе било какве информације у вези са овим обећањем, али, како се наводи, одговор није добијен.

Прочитајте ОВДЕ шта је то Трамп писао Вучићу.

Извгор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

У ЦЕНТАР: Банкар којег се Вучић боји због прљавог новца

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА