Најновије

АМЕРИЧКА ЗАСЕДА ЗА РУСИЈУ УСРЕД ЕВРОПЕ: Јасно је шта се крије иза "повлачења" трупа из Немачке, Москва на ово не сме насести

Сједињене Државе радије решавају све проблеме силом и оружјем у настојању да ојачају свој ауторитет у свету. Због тога Русија - главни противник САД - увек остаје у приправности, оценили су кинески војни аналитичари за тамошњу агенцију Соху.

Илустрација (Фото: Правда)

„Много година Сједињене Државе радије користе рат као средство за постизање својих националних циљева“, кажу кинески аналитичари. „Чак и током економског процвата земље, Вашингтон је вршио и наставља да врши војни притисак на друге државе".

Још 2016. године, током своје предизборне кампање, Доналд Трамп је објавио да се противи учешћу САД у страним ратовима. Тада су се свуда чула обећања о повлачењу америчких трупа са територије других држава, подсећају аутори чланка.

„Међутим, обећања да ће се окончати бесмислене војне провокације постала су само одлагање“, кажу кинески стручњаци. Као пример, наводе ситуацију са повлачењем дела америчког контингента из Немачке. Наиме, кинески посматрачи истичу да заправо није реч о слању војника кући, већ о прерасподели снага. Вашингтон шаље ове „повучене“ трупе на друго место, Румунију и Бугарску, дакле ближе границама Русије.

„На први поглед изгледа као да ће се прашина слегнути, али заправо није тако једноставно“, кажу стручњаци.

„Гласне најаве о повлачењу трупа, укључујући и из земаља Блиског истока, само су лукав трик чија је стварна сврха појачати притисак на Русију. Москва је забринута што се такозвано повлачење америчких трупа претворило у повећање америчког војног присуства у источној Европи и пацифичком региону, где Вашингтон има послушнике", наводи се у чланку.

Тако тензије на руским границама расту. Испада да су Сједињене Државе одиграле на нову карту проценивши тренутну ситуацију у свету.

Кинески аналитичари су уверени да Вашингтон не намерава да напусти уобичајене методе силе.

„Америка воли да се позиционира као„ светски полицајац “, али у стварности она само тражи изговор за своју самовољу. Стога би свима требало да буде јасно да Сједињене Државе неће изненада скренути на миран пут", резимира кинеска агенција, преноси  PolitRussia.

Асадови тигрови у крвавом обрачуну са џихадистима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА