Најновије

ТАЈНА АНАЛИЗА ЦИА УЗНЕМИРИЛА ЕВРОПУ: Уколико почне рат на Косову умешаће се Руси, а онда настаје хаос

У поверљивој анализи оперативаца америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА), која је прошле недеље прослеђена на више адреса високо позиционираних западних дипломата у Београду, аналитичари ЦИА процењују да би Путин у најкраћем могућем року Србији послао оружје, али и врхунски обучене специјалце, због чега би сукоб на Косову лако могао да се претвори у велики европски рат.

Илустрација (Фото: Правда)

Американци своју анализу темеље на уверењу да Путин доживљава Србију као последњег искреног савезника на Балкану.

“Сасвим поуздани извори из Кремља сведоче да Путин неће оклевати да употреби војну силу ако Срби и Србија буду у опасности. Руске ракете и авиони за само неколико сати спречили би сваки већи, фронтални напад на Србе. Русија би сасвим сигурно, на захтев Београда, интервенисала у корист Србије. Москва не признаје Косово као државу и нема никакве односе са Приштином”, наводи се у обавештајној анализи.

“Осим што је у постојећим околностима немогуће ући у већи оружани сукоб са Србијом а да то не повуче и сукоб са Русијом, не треба занемарити ни значајне интересе Кине, али и неких других сила…” – пише у извештају.

Лазански: Американци обучавају Албанце

Војни коментатор Мирослав Лазански упозорава да Приштина неће одмах донети одлуку да упадне на север Косова, већ да ће се то десити суптилно, кроз инциденте, патроле и истицање знамења “војске Косова”.

– Албанци имају специјалне саветнике из америчких тимова за пропагандно-психолошко деловање. Погледајте њихову обуку, погледајте њихове официре који су у јединицама, то су све амерички официри који говоре и албански језик и енглески. Оно што сам тамо видео није наивно, немојте да се заваравамо. Кад достигну тих 5.000 ‘војника’, то су већ две тешке бригаде. Њихов циљ јесте етнички чисто Косово – рекао је Лазански.

Помоћ и Кинеза

Безбедносни стручњак Милан Петрић сматра да Русија и Кина морају да узму активно учешће у решавању проблема око Косова.

– То се односи како на политички план, тако и на војно присуство на Косову. То би помогло да се свет упозна са невиђеним притисцима са којима се суочавају Срби, као и са економским и физичким терором који се врши над нашим народом – закључује Петрић.

Трамп, Путин и Си седају за преговарачки сто! СБ УН доноси нову Резолуцију 1244?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је била српска војска, а шта је данас

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА