Најновије

СВЕТ КЛИЗИ КА ПОТПУНОМ УНИШТЕЊУ: Руси упозоравају Американце док не буде прекасно!

Руско Министарство спољних послова упозорило је данас да би америчко напуштање Споразума о нуклеарним снагама средњег домета могло да доведе до трке у наоружању и директног сукоба у више региона у свету.

Рат (Фото: Pixabay)

Министарство је то саопштило након што Генерална скупштина УН није подржала резолуцију коју је предложила Москва, о очувању Споразума о нуклеарним снагама средњег домета (ИНФ) из 1987. године, којом се забрањује Москви и Вашингтону да постављају на копну ракете кратког и средњег домета у Европи.

- Нови ударац нанет је глобалној архитектури безбедности и стабилности. Сада, уз пропаст споразума ИНФ, неколико региона света могло би да буде увучено у трку у наоружању или чак у директну конфронтацију - наводи се у саопштењу.

Вашингтон је раније запретио да ће се повући из споразума, тврдећи да Москва није поступала у складу са њим. Руски председник Владимир Путин оптужио је у четвртак САД да повећавају ризик од избијања нуклеарног рата тиме што прете да ће одбацити кључан споразум о контроли оружја и тиме што одбијају да разговарају о другом пакту чије важење ускоро истиче, подсећа Ројтерс.

Погледајте ОВДЕ због чега Ердоган одлаже напад на север Сирије.

Извор: Танјуг


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа експлозија нуклеарних бомби

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА