Најновије

ВУЧИЋ СА ЛИДЕРИМА БУГАРСКЕ, ГРЧКЕ И РУМУНИЈЕ: Балкан да предњачи у Европи и свету (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће Румунија, током председавања ЕУ у првој половини идуће године, велику пажњу посветити наставку европских интеграција Србије, подршци нашој земљи, али и целом Западном Балкану.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је, на конференцији за штампу после квадрилатерале са премијерима Бугарске, Грчке и Румуније, констатовао да се четири земље региона несумњиво знажније повезују и политички и економски. Пренео је да су разговарали пре свега о председавању Букурешта ЕУ.

С тим у вези исказао је посебну велику захвалност премијеру Бугарске Бојку Борисову и Бугарској, што је током председавања ЕУ уложила много напора у побољшање позиције целог Западног Балкана и Србије. Такође је захвалио и премијеру Грчке Алексису Ципрасу на сталној подршци и пажњи коју пружа Србији.

- Ми као Србија, али и сви остали на Балкану смо уверени да ће Румунија велику пажњу посветити наставку европских интеграција. Истовремено сигурно ће то значити и значајње инфраструктурно повезивање ове четири земље. Ми се политички, али и економски снажније увезујемо, виђамо и виђаћемо се - казао је он.

Вучић је најавио да ће следећи састанак квадрилатерале бити одржан у Румунији током председавања ЕУ, што је оценио веома важним. Казао да је поносан и срећан што може да угости пријатеље из три пријатељске земље.

Српска тема над темама. Партизани против четника у 21. веку. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић са премијерима Грчке, Бугарске и Румуније

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА